All Posts By: Syed Shaff

Cara Upgrade Account Jobstreet

Update Terbaru Untuk Jobstreet OK ceritanya macam ni. Saya pernah tahu akan benda ni dulu. Lama kelamaan, saya juga pernah perasan akan ada sorang blogger lain yang gunakan function ni untuk akaun Jobstreet dia. Lupa dah siapa, cuma…

Read More »

Kerja Kosong Kilang Penang

Penang memang antara wilayah yang paling popular untuk orang cari kerja kilang yang bagus bagus ya. Antara daerah atau pun area utama kawasan industri yang besar besar adalah di Bayang Lepas dan Batu Kawan. Mungkin ada lagi kawasan…

Read More »

Tips Cari Kerja Kosong Kilang

Salam, sekarang saya nak kongsikan tips yang korang boleh jelas kalau nak cari kerja kosong kilang di Malaysia ni. Saya percaya, maklumat ni jarang sangat korang jumpa sapa sapa yang terangkan. Tapi, dengan saya share, insyaAllah saya akan…

Read More »

The Best Lifestyle Ever

Bila kita hidup kat dunia ni apa yang paling utama sebenarnya? Adakah sebab jawatan? Adakah sebab gaji yang banyak? Adakah sebab mesti ada kereta untuk mudah bawa keluarga? Mesti ada motor yang mudah untuk g pasar? Tak kan?…

Read More »

Kilang Yang Menawarkan Latihan Industri

Untuk topik ni, actually melly saya sudah cover dah sebelum ni. Ini dia artikel nya, syarikat yang menawarkan latihan industri. So boleh baca kat sana sahaja. Saya juga ada pelbagai cara untuk korang apply latihan industri juga kat…

Read More »

Hak Pekerja : Kes Yang Pernah Saya Dengar!!

Saja saya berkongsi maklumat akan hak pekerja ni kat pembaca saya share semua, lagi pula nak menjawab salah satu perkongsian pembaca sayashare yang email saya minggu lepas. Lupa dah nama dia siapa, tapi yang pasti girl girl.. Ok,…

Read More »

Cara Kira Loan Kereta Proton VS Perodua VS Honda

Hasil Tinjauan Pengiraan Loan Kereta Yg Saya Pergi Ok untuk cara kira kereta mudah sahaja. Korang boleh guna calculator dekat carlist itu sahaja. Masa mula mula saya guna tool kat carlist.my ni mula mula saya ingat salah. Kiranya…

Read More »

Syarat Syarat Kemasukan ke UITM

Untuk Syarat Syarat Kemasukan UITM ialah: Berumur sekurang kurangmya 16 tahun pada tarikh tutup permohonan Warganegara Malaysia dan takrifan Melayu/ Anak Negeri Sabah Sarawak/ Orang Asli mengikut Perlembagaan Persekutuan Malaysia Memenuhi syarat kelayakan minima bagi setiap program dipohon…

Read More »

KAWAN AKU NI MANAGER BESAR RUPANYA…

**geram betul, saya dah tulis tau artikel ni, tapi entah macam mana kena tulis semula sebab artikel asal saya dah tak jumpa save kat mana. Entah entah tak save. So sangat la sorri kalau makluman yang saya kongsikan…

Read More »