Cara Menjawab Soalan Temuduga

Apakah cara yang paling senang untuk jawab?

Jawapannya ialah….anda kena praktis.. kalau tak praktis, memang bila tengah temuduga tu. anda akan jadi blur. Itu sebab, dalam siri panduan lengkap temuduga saya. Saya ada bagi tahu, peruntukan sekurang kurangnya 3 hari untuk praktis berdialog.

Kena praktis. Kalau tak praktis, masakan boleh anda harungi nya dengan baik…

Praktis tu pula.

Jangan saya cakap 3 hari tu, maksud nya anda buat 3 kali..

Bukan..

Tapi….

Pagi sekali, tengah hari sekali..petang sekali..dan yang penting malam…

Tengah hari mungkin boleh skip.

Yang penting mesti buat lebih sekali dalam sehari…

Percayalah cakap saya. Berbaloi punya. Latihan ini, insyaAllah akan bantu.

Jangan buat pagi sahaja…

Katakan, saya macam suruh 3x sehari. So anda pun buat la praktis semuanya time pagi pagi. Ini pun salah.

Sebaliknya anda kena selarikan ikut masa.

Macam kita makan ubat lah, lepas 4 jam sahaja makan lagi panadol kan.

Kenapa tak makan semua 10 biji time pagi?

So itu sebab. Sangat penting untuk anda ulang pagi, petang, malam.

Kalau anda buat 3x dalam pagi sahaja tu. anggap sahaja itu kelebihan bonus dan tepuk tangan kuat kuat untuk diri sendiri.

Sekarang ni..

Mesti anda terfikir. Syed suruh praktis. Tapi soalannya apa?

So tiada masalah. Saya sudah listkan antara soalan soalan lazim yang biasa di tanya.

Anda boleh rujuk post di bawah ni…

Soalan soalan lazim temuduga…

The following two tabs change content below.
Saya tahu, bukan nak senang nak cari kerja. Tp sangat senang kalau anda tahu cara nya. Itu sebab saya sediakan SayaShare ni. Untuk berkongsi kenapa saya cakap ia tak sesukar yang anda sangkakan. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya. Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah… InsyaAllah saya akan reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *