Cara Menyimpan Duit Gaji Kecil

Adoi. Macam mana ni ya. Gaji pun sikit. Lagi nak menyimpan pula. Nak bagi Mak memang tak boleh ni. Tapi, tak kan tak bagi, kalau aq dah memang duduk dengan mak sekali ni. Bagi RM 50 je boleh tak? Erm macam mne ni. Image – HowStuffWorks Eh. Saya bukan perli korang ya. Saya sendiri pernah…

Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen [OR SLIP GAJI]

Hamboi kau, nak duit. Tapi tak ada slip gaji pula ya. Macam mana ni? Jap jap. Ada berniaga sendiri ke macam mana? Kalau ada boleh la direkodkan keuntungan tu macam mana. Kalau tak ada, dan sememangnya tak bekerja sendiri atau pun tak bekerja dengan orang lain. Teruskan lah diri anda yang malas nak berduit tu….

Cara Menyimpan Duit

Sebelum ni saya ada share, cara untuk menyimpan duit untuk duit yang kecil. Tak payah baca artikel itu sekarang, sebab tips saya mudah sahaja. Kalau dah meamng gaji kecil, duit bulanan anda nak dapat itu kecil, tak banyak. Buat susah susah lagi nak simpan. Jadi lebih baik usaha untuk banyakkan nya Untuk yang kes sekarang…

Pinjaman Wang Berlesen Tanpa Kad Atm

Pernah saya tengok ada sorang brother ni, satu satu dia cucuk kad debit (syarat mohon kad kredit) untuk ambil duit. Saya rasa dekat tangan dia ada lebih 20 kad juga. Bayangkan kita yang nak tunggu belakang ni sakit tak sakit menunggu? Nak tegur takut dapat pula sebijik nanti. Dalam hati saya masa tu, ni mesti…

Medical Card Terbaik Di Malaysia (Prudential)

Jadi apakah medical card terbaik terbaik di Malaysia? Adakah Prudential, mahupun AIA? Atau pun ada lagi yang lain? Untuk pengetahuan anda, Insurance ni yang saya tahu dan faham dan nampak kesan positifnya cuma dua sahaja. Iaitu AIA atau pun Prudential. Dua ini sahaja, AIA sebab saya memang pernah subscribe Medical Card sebelum ini. Masa tu…

Pinjaman Segera Online [Updated]

Untuk permohonan pinjaman peribadi segera ANDA yang boleh diharapkan paling cepat ialah Easy RHB. Pusing satu Malaysia pun, tiada bank lain lagi yang boleh bagi secepat Easy RHB. Itu pun kalau lulus lah.. Mach Hong Leong Bank pun janjikan cepat juga, 60 minit sahaja proses. Tapi ikutkan pada pengalaman sendiri, macam tak menjadi je 60…

+7 Kelebihan Kad Kredit

Bila ada yang nak cari kelebihan kalau menggunakankad kredit ni, mesti ada juga yang terfikir kad kredit hanya menambahkan sesak nafas belanjawan anda sahaja. Biasa lah orang kita, macam PTPTN. Bila baru dapat duit, tengah berbelanja, langsung tak ingat yang diri tu tengah berhutang. Tapi bila dah menanggung beban atas boros belanjawan sendiri. Mula lah…

Kad Kredit Gaji Di Bawah RM 2000

Untuk permohonan kad kredit bagi pendapatan bulanan 2000 ringgit masih lagi tiada masalah. Ada sahaja pilihan dari bank bank ternama untuk anda buat permohonan. Yang masalahnya, bila pendapatan bulanan yang di bawah RM 2 000 ni. Mungkin akan susah sikit. Sebab kebanyakan syarat permohonan kad kredit dalam RM 24 000 setahun. Kiranya, sekurang kurang nya…

Kad Kredit Mudah Lulus

Kad Kredit, secara dasarnya memang mudah untuk lulus. Kalau pinjaman peribadi anda tidak lepas, ATAU PUN. Mungkin pinjaman peribadi lepas, tapi memerlukan anda untuk ada penjamin. Boleh la cuba cuba buat permohonan kad kredit, kerana insyaAllah ia lebih mudah untuk lepas. Asalkan syarat permohonan kad kredit gaji minima setiap bulan anda tiada masalah. Paling rendah…

Kad Kredit Aeon – Syarat Permohonan!!

Saya percaya kad kredit Aeon antara kad kredit di Malaysia yang paling mudah nak lulus. Kad kredit CIMB yang ini pun sama juga kot Sebab? Aeon, biasalah, memang pandai berniaga. Rasanya satu satu shopping complex yang boleh buat pinjaman peribadi ialah AEON, dan siap ada kad kredit khas lagi. Bukan setakat member kad seperti mana…