35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga

Assalamualaikum, dalam banyak banyak tips temuduga. Maklumat yang penting yang patut cari ialah soalan temuduga itu sendiri. Kiranya apa yang ditanyakan pada orang yang datang temuduga tu. Kalau anda tahu maklumat ini, boleh kata best sangat lah. Untuk itu, yang terbaik. Cari kawan yang pernah pergi temuduga yang anda plan nak pergi. Tanya dia macam… Read more 35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga

Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Baiklah… Untuk sebelum ni. saya ada kongsikan soalan soalan lazim bila anda datang temuduga. Memang bagus anda praktis soalan soalan yang macam ni. Ibarat macam sudah menjadi soalan bocor kan. Tapi itu soalan yang lebih bersifat general. Sekarang, post yang ini. saya nak kongsikan soalan khas yang akan ditanya andai kata anda ni masih lagi… Read more Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Contoh Soalan Temuduga Yang Di jawab Dengan SALAH

Salam. Benda ni pernah terjadi pada saya. Masa tu saya pergi temuduga untuk TNB. Sekarang 2017. Rasanya, benda ni jadi dalam tahun 2013 atau 2014. Si Penemuduga ni tanya…. OK macam ni. sekarang ni, awak kerja dalam industri semicon. Kerja awak dalam aircon. Awak pakai pakaian bersih. Tiada habuk. Banding dengan jawatan technician TNB yang… Read more Contoh Soalan Temuduga Yang Di jawab Dengan SALAH

Cara Menjawab Soalan Temuduga

Apakah cara yang paling senang untuk jawab? Jawapannya ialah….anda kena praktis.. kalau tak praktis, memang bila tengah temuduga tu. anda akan jadi blur. Itu sebab, dalam siri panduan lengkap temuduga saya. Saya ada bagi tahu, peruntukan sekurang kurangnya 3 hari untuk praktis berdialog. Kena praktis. Kalau tak praktis, masakan boleh anda harungi nya dengan baik…… Read more Cara Menjawab Soalan Temuduga

Contoh Soalan Temuduga Yg Lazim Ditanya+JAWAPANNYA

Senarai Soalan Temuduga Berserta Jawapan Salam. Saya percaya, ini adalah antara post yang paling penting anda perlu tahu. Untuk sepanjang sharing tips temuduga saya di blog sayashare ni lah. Sangat sangat penting. OK.. Untuk permulaan, saya plan untuk buatkan satu artikel, 10 senarai soalan temuga dan jawapan untuk anda. Tapi bila dah lama lama ni.… Read more Contoh Soalan Temuduga Yg Lazim Ditanya+JAWAPANNYA

Cara Daftar Dengan MauKerja!! MUSUH Baru Jobstreet

Salam. Seperti yang kita sedia maklum. Jobstreet adalah tempat mencari kerja yang paling ramai orang guna di Malaysia. [Saya tiada statistik, tapi saya yakin jobstreet paling ramai]. Untuk skop bidang kerjaya swasta lah. Untuk Kerajaan, anda kena rujuk SPA lah macam biasa. Tapi ada yang baru… MEET MAUKERJA… MauKerja baru lagi beberapa tahun ni beroperasi.… Read more Cara Daftar Dengan MauKerja!! MUSUH Baru Jobstreet

Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Contoh Ayat Temuduga Yang Lebih Baik Salam, sebelum ini saya ada kongsikan contoh ayat temuduga yang saya biasa gunakan di artikel, cara perkenalkan diri. Pengetahuan yang saya dapat di artikel itu adalah lebih kepada pengalaman saya sendiri. Kira nya, saya fikir sendiri tanpa rujuk pada apa apa yang lebih berpengetahuan. Tapi untuk artikel ini, saya… Read more Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]