Contoh Resume Terbaik 2017 – 2018

Selamat Datang ke Siri Panduan Lengkap Resume Salam. Anda mungkin perasan akan beberapa artikel dalam blog SayaShare saya ni kongsi tips cara buat resume. Apa beza nya tips resume di artikel tu berbanding dengan artikel yang sekarang ni? Bezanya ialah, tips resume ini adalah yang paling utama untuk topik resume. Ingat, topik cara buat resume…

Apa point yang tak sepatutnya anda letak dalam resume

Kalau yang article sebelum ini, saya ada share point yang anda mesti letak dalam resume. Point point tersebut bukan dipilih secara rawak macam itu sahaja, tapi lebih kepada perkara yang dapat membantu, menaikkan impression baik pada employer. Baik dari segi dedikasi anda bekerja, sehinggalah credibility atau pun kebolehan atau pun pengalaman yang anda ada. Tapi…

Apa point nak letak bila buat resume

Banyak juga point yang saya ubah tambah tukar edit update dalam blog ni. Post ni antara satunya, Untuk post yang lain saya senaraikan di bahagian bawah sekali ya. Nanti lama lama saya akan kumpulkan jadi satu page sahaja. Tengah duk sibuk buat artikel dan bagi blog saya ni nampak cantik sikit dulu. berbalik kepada motif…

Cara Buat Resume Baru Saya

Perlukah Follow Format Resume Untuk Mohon Kerja? Saya nak cakap tak perlu ikut format resume pun tak boleh juga, sebab MEMANG TIADA FORMAT pun. Sepanjang pengalaman saya buat resume, tiada siapa pun yang ada specifykan perkara atau pun point yang kita perlu letak dalam resume. Yang ada pun, duk cakap kalau buat resume, pastikan jangan sampai…

Contoh Resume Format Malaysia?

Salam. Kalau anda betul lah ikut turutan tips untuk dapatkan kerja dari blog SayaShare saya ni. Sepatutnya, anda datang dari page Panduan Lengkap Temuduga. Lepas tu, saya akan minta anda baca contoh resume terbaik. Dan sepatutnya, selepas contoh resume terbaik tu, anda akan berpindah ke post ini. Iaitu format yang anda patut gunakan bila buat…

4 Perkara Yg Saya Buat Bila Buat Resume

Bagi Saya 4 Perkara ini Adalah Yang Terbaik… Dulu masa kita masih lagi dalam proses study, lecturer akan cakap. Kalau buat resume tu, pastikan jangan lebih daripada 2 muka surat. Betul ke tak nasihat tu? Sebagai saya sendiri yang dah bekerja ni, tak ada lah lama sangat. Tapi 4 tahun lebih tu ada juga lah….