Home » Fresh Graduate

Contoh Resume Fresh Graduate

Ok untuk penulisan contoh resume bagi yang baru sahaja tamatkan pengajian. Saya memang dah sediakan video nya di panduan cara buat resume terbaik. Korang semua boleh tengok video tu sendiri. Saya juga ada selitkan cara buat resume untuk…

Read More »

Contoh Cover Letter Untuk Fresh Graduate ( Dan Cara Buat )

Sebelum kita mula, saya rasa buat masa ni saya tak cover cover letter untuk mereka yang sudah berpengalaman kot. Sebab ia lebih kurang sama sahaja dengan cara buat resume cara olah ayat nya. So dalam artikel ni saya…

Read More »

Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Baiklah… Untuk sebelum ni. saya ada kongsikan soalan soalan lazim bila anda datang temuduga. Memang bagus anda praktis soalan soalan yang macam ni. Ibarat macam sudah menjadi soalan bocor kan. Tapi itu soalan yang lebih bersifat general. Sekarang,…

Read More »

Berapa Gaji Yang At Least Sepatutnya U Cari?

Cewwah cakap u u pulak ya. So berapa lah gaji yang patut anda dapatkan sebulan?  RM 1000 follow pada gaji minimum kerajaan? Cukup ke tak seribu ringgit tu? Jawapannya.. Tuhan kan maha adil, kalau gaji anda sikit bermaksud…

Read More »