Home » Tips Buat Resume

Apa Points Yang Perlu Ada Dalam Resume

Salam. Untuk artikel sebelum ini, kalau betul lah susunan siri panduan temuduga yang saya buat. Sepatutnya, anda baca: Panduan Temuduga dahulu, dalam panduan ini saya kongsikan proses yang anda perlu faham bila nak dapatkan kerja. Ada 6 bahagian…

Read More »

Contoh Resume Lepasan Spm

Untuk contoh resume lepasan SPM. Ikutkan pendapat saya, macam tiada apa lah yang kita boleh isikan sangat lah ya. Kalau lepasan diploma atau pun sekurang kurangnya Sijil boleh la juga nak goreng goreng. Sebab, kalau tiada pengalaman kerja…

Read More »

3 Faktor UTAMA Kenapa Mesti Buat Resume Elok2x

Sebagai penarik temuduga Memang tujuan utama resume untuk anda dapatkan temuduga. Kalau tak sediakan resume, memang tak boleh anda nak bersua dengan majikan. Temuduga adalah bahagian ke 5 dalam Panduan Lengkap Temuduga Kalau nak harapkan, datang sahaja mana…

Read More »

Apa Points Yang Perlu Ada Dalam Resume

Cara Buat Resume Salam. Untuk artikel sebelum ini, kalau betul lah susunan siri panduan temuduga yang saya buat. Sepatutnya, anda baca: Panduan Temuduga dahulu, dalam panduan ini saya kongsikan proses yang anda perlu faham bila nak dapatkan kerja….

Read More »

Contoh Resume Untuk Praktikal/Latihan Industri

Ada ya orang cari cara sediakan resume untuk praktikal ni… saya pun dah lupa dah masa saya hantar surat apply pratikal kat kilang KL dulu tu ada benda ni ke tak. Rasanya isi form yang HR campus dah…

Read More »

Contoh Resume Fresh Graduate

Ok untuk penulisan contoh resume bagi yang baru sahaja tamatkan pengajian. Saya memang dah sediakan video nya di panduan cara buat resume terbaik. Korang semua boleh tengok video tu sendiri. Saya juga ada selitkan cara buat resume untuk…

Read More »

Resume Dalam Bahasa Melayu

Salam. Kalau korang nak tahu cara untuk buat resume. Saya sudah sediakan dengan lengkap nya di panduan cara buat resume. Saya juga ada sediakan video panjang lebar, terangkan teknik yang saya sendiri guna bila buat resume. Ada juga…

Read More »

Contoh Resume Ringkas Dan Simple Tapi Padu

Nak buat resume yang ringkas, simple tapi padu? Erm macam mana tu ya. Pendapat saya. Kita masih lagi kena kekal design profesional yang saya duk kongsikan di peringkat pertama. Anda masih lagi kena follow up cara yang saya…

Read More »

Contoh Resume Terbaik 2017/2018 [ 2 Jam VIDEO ]

Selamat Datang ke Siri Panduan Lengkap Resume Salam. Tapi kalau saya rekomen kan beberapa post dalam artikel ini, ke artikel yang lain. Itu maksudnya PENTING ya. Mungkin saya tak letak dalam satu artikel sebab takut takut jadi terlampau…

Read More »

Apa point nak letak bila buat resume

Banyak juga point yang saya ubah tambah tukar edit update dalam blog ni. Post ni antara satunya, Untuk post yang lain saya senaraikan di bahagian bawah sekali ya. Nanti lama lama saya akan kumpulkan jadi satu page sahaja….

Read More »