Home » Tips Cari Kerja

Cara Upgrade Account Jobstreet

Update Terbaru Untuk Jobstreet OK ceritanya macam ni. Saya pernah tahu akan benda ni dulu. Lama kelamaan, saya juga pernah perasan akan ada sorang blogger lain yang gunakan function ni untuk akaun Jobstreet dia. Lupa dah siapa, cuma…

Read More »

Kerja Kosong Kilang Penang

Penang memang antara wilayah yang paling popular untuk orang cari kerja kilang yang bagus bagus ya. Antara daerah atau pun area utama kawasan industri yang besar besar adalah di Bayang Lepas dan Batu Kawan. Mungkin ada lagi kawasan…

Read More »

Tips Cari Kerja Kosong Kilang

Salam, sekarang saya nak kongsikan tips yang korang boleh jelas kalau nak cari kerja kosong kilang di Malaysia ni. Saya percaya, maklumat ni jarang sangat korang jumpa sapa sapa yang terangkan. Tapi, dengan saya share, insyaAllah saya akan…

Read More »

Berapa Ribu Gaji Nak Cari Sebulan?

RM 2000 cukup tak sebulan? Gaji minima RM 1000 tu cukup tak sebulan bila da bekerja nanti? Ok lah. Jum kira sama sama. Kita bahagikan kepada beberapa kategori lah. Sebab ada yang lebih selesa duk dengan family kan….

Read More »

Cara Nak Dapatkan Gaji RM 2 000 secepat mungkin….

Saya ada 3 idea untuk korang, adik adik dapatkan gaji RM 2 000 secepat mungkin… Ok, nak dijadikan cerita. Sebelum ni saya ada buat satu artikel tajuk nya, bila da kerja, berapa ribu gaji yang korang patut cari….

Read More »

Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

Antara kerja kosong yang paling sesuai dengan perempuan ialah jadi KERANI. Dan sebabkan pelawat blog saya ni ramai perempuan. Jadi saya list kan lah jawatan kosong khas untuk kerani di sini.. Gaji Berapa? Untuk gaji pun ada disenaraikan,…

Read More »

CheckList 10 Idea Untuk Cari Kerja

Salam. Checklist ini sebenarnya adalah antara video siri panduan cara buat resume saya yang terakhir. Kalau anda masih lagi belum dapatkan nya. Boleh subsribe email anda di bawah. Saya akan beri penerangannya secara VIDEO supaya lebih mudah untuk…

Read More »

Cara Daftar Dengan MauKerja!! MUSUH Baru Jobstreet

Salam. Seperti yang kita sedia maklum. Jobstreet adalah tempat mencari kerja yang paling ramai orang guna di Malaysia. [Saya tiada statistik, tapi saya yakin jobstreet paling ramai]. Untuk skop bidang kerjaya swasta lah. Untuk Kerajaan, anda kena rujuk…

Read More »

Jobstreet VS Maukerja VS JobsMalaysia

Jobstreet memang sudah beroperasi sejak 1997 lagi. Dan sehingga sekarang ni, ada dekat 800 orang yang berkhidmat untuk mengembangkan Jobstreet yang ada sekarang. Bukan setakat Malaysia, malah di negara negara lain juga seperti Vietnam, Singapore tu pasti lah,…

Read More »

Jawatan Kosong di Kelantan – Saya Tolong Cari

Saya LIST Kan Senarai Kerja Kosong di Kelantan Untuk Anda So nak cari kerja di Kelantan ya. OK OK, mari kita analisa sama sama. Sebelum kita pergi lebih jauh, mari kita sama sama tq kat wife saya yang…

Read More »