Home » Yg Berpengalaman

KAWAN AKU NI MANAGER BESAR RUPANYA…

**geram betul, saya dah tulis tau artikel ni, tapi entah macam mana kena tulis semula sebab artikel asal saya dah tak jumpa save kat mana. Entah entah tak save. So sangat la sorri kalau makluman yang saya kongsikan…

Read More »

Pengalaman Temuduga Saya Yg Paling Latest – Osram Sdn Bhd

Baru baru ni, lebih kurang dalam bulan lepas. Saya ada hadiri satu open interview yang di anjurkan oleh Osram. Tujuan saya buat artikel ni, saja nak share apa mindset yang korang patut ada bila datang Open Interview yang…

Read More »

Cara untuk tidak bangun lewat ke tempat kerja

Ini cara saya juga lah. Saya apply benda ni. Dan alhamdullillah, menjadi Satu je saya nak share. Apa apa pun, meh kita start dengan introduction dulu. Sekejap je. SEBENONYE DECH… Saya percaya, anda pun tahu benda ni. Apa…

Read More »

Pengalaman Bekerja Itu Penting Sich..

Percaya tidak, dalam 3 open interview yang saya pergi. 2 daripadanya dapat. 1 daripada nya masih lagi pending. Kebanyakannya, nak cari pekerja yang ada pengalaman. Dan alhamdullillah lah saya ada. Ada sekali tu, HR yang uruskan open interview…

Read More »

5 Group Gaji Yang Saya Tahu ( 1000/month to 32 600/month)

Salam. Saya dekat Pizza Hut ni. Guna internet TM Wifi. Sambil sambil memilokan diri. Meh saya nak cerita sikit group gaji yang saya tahu. Maksud saya group gaji ni, seperti macam ada yang gaji 1000 ada yang gaji…

Read More »

Tips Merantau Cari Kerja Kosong? Pro and Contra

Adakah Keputusan Untuk Merantau Adalah Terbaik Untuk Saya? Whaaaa.. Saya buat keputusan yang agak lama juga untuk mula merantau. Saya kerja shift 12 jam. Ini je nak dapat gaji ribu ribu kalau diploma ni bagi saya. Kebanyakan kilang…

Read More »

Jangan Tipu Slip Gaji Tempat Lama

Kalau Nak Makan Duit HARAM – Tipu Lah Gaji Ok, sebelum tu. Maaf lah kalau saya selambanya katakan ianya haram. haram halal bukan saya yang tentukan. Siapa lah saya. Bukan Ustaz. Hanya pencari kerja sahaja. Tapi yang penting…

Read More »

7+1 Pengalaman Interview Yang Saya Sudah Pergi

Alright. Untuk umur saya masa tulis artikel ini ialah 29 tahun. Saya start mula cari kerja yakni selepas graduate masa umur saya 21 atau 22 tahun lebih kurang. Yang pasti graduate tahun 2009. daripada Universiti Malaysia Pahang Dan…

Read More »

Cara Hadapi Masalah Dengan Gaji Yang Rendah…

Saya baru perasan, dah berapa banyak dah post article saya buat, tapi satu pun tak bagi salah. Adui. Maaf ya. Lepas ni, insyaAllah setiap kali mula post, saya akan mulakan Salam, harap lebih mudah untuk saya berpatah dua…

Read More »

Cara Saya Nilai Company tu Best Kerja

Setiap company tu ada bedanya tau. Bergantung dengan jenis product. Bidangnya juga. So setiap sektor dan jenis perniagaan kilang yang anda kerja, mahupun syarikat akan ada punya benefit yang sesuai dan bertepatan dengan keperluan anda sebagai pekerja. Macam…

Read More »