Home » Tips Kewangan

Cara Nak Buat Permohonan Pinjaman Peribadi Secara Online

Salam. Ada yang bertanyakan pada saya cara untuk buat pinjaman bank. Soalan ni boleh kata kategori pelek juga. Saya pun tak pasti orang tu nak test saya ke apa. Nak buat pinjaman bank, pergi bank lah brother. Erm….

Read More »

Kerja Kosong Part Time?

Nak cari kerja kosong part time sebab apa? Sebab kerja tak lama? Nak kerja masa semester break sahaja? Berikut adalah antara beberapa idea yang saya boleh sarankan. Oh ya. Saya juga akan kenalkan pada anda antara jawatan kosong…

Read More »

Cara Nak Buat Duit Online Tanpa Modal

Nak berniaga, tapi tak nak keluar duit ya!!! Jap saya fikir cara nya.. Sebab saya kan, belanja beratus ratus juga. dan 2016. Belanja dekat 2 ribu untuk bisnes sampingan saya sahaja. Bagi saya, kalau keluar duit ni, bukannya…

Read More »

Berapa Ribu Gaji Nak Cari Sebulan?

RM 2000 cukup tak sebulan? Gaji minima RM 1000 tu cukup tak sebulan bila da bekerja nanti? Ok lah. Jum kira sama sama. Kita bahagikan kepada beberapa kategori lah. Sebab ada yang lebih selesa duk dengan family kan….

Read More »

Buat Duit Dengan Handphone

Pengalaman saya sendiri. Program yang mula mula saya join dan bergiat aktif belajar perniagaan ini yang join cara buat duit dengan handphone. Serius. Memang ini yang saya buat. MLM, atau multi level marketing. Untuk sekarang, saya tak pasti…

Read More »

Semakan CCRIS

Salam, untuk menyemak semakan CCRIS ada 3 cara. Pergi ke bank negera Bank negara yang saya pergi baru ni di Penang, dekat area Gurney sana nun. Korang tak perlu beratur, masuk sahaja, letak jari, untuk print terus penyata…

Read More »

Pinjaman Peribadi – The Ultimate Pendapat dari Hati

Nak buat pinjaman peribadi ya? Ok jum jum.. Dengar nasihat pakcik ni.. Mula mula sekali..PakCik nak cakap, kalau boleh. Kalau benda ni tak perlu, kalau benda ni boleh sahaja korang pinjam pinjam kat kawan atau sedar mara. Pinjam…

Read More »

Kerja Dari Rumah Yang Boleh Dipercayai

Baiklah… Saya start mula minat dengan perniagaan internet + blogging ni sejak 2008 lagi. Masa tu saya lebih kurang semester ke 3 di Unversiti. Sejak dari situ, sampai lah sekarang. Saya memang minat bidang ni. Image Credited :…

Read More »

Kerja Sambilan di Rumah Pasang Barang

Nak di jadikan cerita, dalam minggu lepas. Saya memang tengah cari maklumat untuk saya share berkenaan dengan ‘kerja sambilan yang di buat di rumah’. Lepas tu, chat punya chat, tiba tiba memang ada sorang kenalan saya yang buat…

Read More »

Cara Menyimpan Duit Gaji Kecil

Adoi. Macam mana ni ya. Gaji pun sikit. Lagi nak menyimpan pula. Nak bagi Mak memang tak boleh ni. Tapi, tak kan tak bagi, kalau aq dah memang duduk dengan mak sekali ni. Bagi RM 50 je boleh…

Read More »