Jawatan Kosong di Kelantan – Saya Tolong Cari

Saya LIST Kan Senarai Kerja Kosong di Kelantan Untuk Anda

So nak cari kerja di Kelantan ya. OK OK, mari kita analisa sama sama.

Sebelum kita pergi lebih jauh, mari kita sama sama tq kat wife saya yang turut membantu. Kalau tak, saya pun jadi payah nak focus mana satu kawasan industri, dan tumpuan kerja kosong.

Kalau ikutkan, saya tahu Pengkalan Chepa sahaja. Sebab kan ada Rohm Wako.

Saya REJECT temuduga ROHM WAKO semalam (29 hb June 2017), anda boleh baca kenapa di artikel ini, Jemputan Temuduga oleh Rohm Wako

Company dan lokasi kilang tempat lain. Saya tak berapa pasti lah, kalau tak tanya wife.

OK, sememangya, di Kelantan memang kurang jawatan kosong khas nya untuk bidang macam engineering macam saya ni. Rasanya, bidang bidang lain ada juga masalah tiada peluang pekerjaan. Untuk perhotelan, rasanya tiada masalah. Kawasan perainginan, banyak juga di sini. Hospital, untuk jawatan kosong jururawat pun mungkin tiada masalah sangat.

Apa yang saya perhatikan, orang sini memang kebanyakan berniaga. Kalau anda memang pandai buat roti canai, elok lah pindah Kelantan terus. Sebab sini India kurang. Mamak kurang. Tak macam tempat lain.

Peluang Pekerjaan Terbaik di Kelantan?

Bagi saya, kalau nak hidup mewah juga di Kelantan ni. ialah bekerja dengan Kerajaan. Contoh, jadi Cikgu. Saya pun tengok rumah rumah kat sini, besar besar kebanyakannya rumah Cikgu.

Bekerja Sendiri

Seterusnya, yang saya rasakan terbaik untuk anda cari duit di Kelantan, ialah jalankan perniagaan sendiri. Sama ada buat rumah. Kedai makan.

Kerja Kilang

Kilang bukan lah tiada langsung. Pengkalan Chepa tu. Agak lebih dari 1 juga lah kan. Jadi tiada masalahnya kalau cuba minta kerja di sana. Kalau tak nak sebab gaji sikit pun tak mengapa. Cuba dulu, cari pengalaman. Nanti cabut lah pergi negeri lain.

Insurance?

Kerja Insurance, memang kat mana mana pun boleh kasi untung punya. Dan saya perhatikan banyak juga agensi atau institusi insurance yang memang nak hire orang di Kelantan. Anda boleh contact saya untuk tahu.

Banking?

Banking pun memang ada sahaja kerja kosong di mana mana.

Kerja di Shopping Complex/Mall + Tesco

Sejak AEON sudah naik, saya pasti ramai pun perasan akan peluang pekerjaan yang bertambah. Lagi pula akan ada satu lagi Shopping Complex berhadapan dengan Station Bas Lembah Sireh akan di buka.

Berhadapan dengan AEON juga, Shopping Complex baru ni.

Untuk senarai kerja kosong yang saya dapat cari memang banyak kerja kosong dari AEON. Anda boleh rujuknya nanti, tapi saya memang akan listkan semua jawatan kosong yang berkaitan dengan Shopping Mall ini semua dalam satu bahagian.

Fast Food

Fast Food, macam KFC, Pizza, Nandos. Mana yang ada juga dalam AEON memang ada peluang pekerjaan yang banyak juga. Hei, mana yang kerja di AEON contoh macam Nandos, VIVO atau yang sama waktu dengan nya ni gaji bukan sikit tau. 2k boleh cecah juga tu.

Dan, saya juga ada senarai kan jawatan kosong yang anda boleh apply untuk bidang kerjaya Fast Food ni.

Baik lah.

InsyaAllah, di masa akan datang. Saya akan tambah lagi peluang pekerjaan untuk warga Kelantan ni.

The following two tabs change content below.
Saya dah bekerja lebih 7 tahun. Rasanya elok benar kalau saya share, tips temuduga dan kewangan akan susah payah nya kehidupan di dunia yang sementara ni. Sila tinggalkan comment di bawah untuk sebarang pertanyaan... Nanti saya akan reply...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *