Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

Antara kerja kosong yang paling sesuai dengan perempuan ialah jadi KERANI. Dan sebabkan pelawat blog saya ni ramai perempuan. Jadi saya list kan lah jawatan kosong khas untuk kerani di sini..

Gaji Berapa?

Untuk gaji pun ada disenaraikan, tapi untuk jumlah berapa yang anda dapat kalau layak macam biasa bergantung kepada tempat.

Macam biasa, kebanyakan company yang bagi gaji tinggi di bandar bandar besar seperti KL semua tu.

Dan juga jenis perniagaan company itu sendiri, atau service apa yang mereka tawarkan. Lagi mahal product atau service yang company itu hasilkan, lagi tinggi lah gaji anda.

Apa apa pun, paling kurang saya tengok dalam list ni lebih kurang RM 1000 hingga ke RM 1 200. Paling tinggi RM 3 200 – RM 4 000. Untuk range RM 2000 pun boleh kata banyak juga.

Untuk senarai di bawah, saya tak letakkan berapa gaji dan kelayakan ya. Hanya nama company dan location sahaja. Kalau nak tahu, anda hanya perlu pilih area kerani mana yang anda nak cari dan click detail jawatan tersebut.

Referrences

https://en.wikipedia.org/wiki/States_and_federal_territories_of_Malaysia

http://www.maukerja.com/

Johor

General Clerk
S – Growth Properties Sdn Bhd

General Clerk cum Sales
Company Confidential

General Clerk Cum Sales
GM Oriental Trading Sdn. Bhd.

Conveyancing Clerk
S C Teh & Azura

Data Entry Clerk – Menara MSC Cyberport JB
1-Stop Docentre Sdn Bhd

Invoicing Clerk
Miaow Miaow Food Products Sdn Bhd

Account Clerk
Watumas Trading Sdn Bhd

Kedah

Internship for Admin & HR Clerk
Company Confidential

Administration Clerk
ASAC Logistics

Kelantan

General Clerk cum Account Clerk
Internec Techno Solutions

Melaka

Admin & Account Clerk
Wintarijaya Sdn Bhd

Internship for Account Assistant / Admin Clerk
YongHuat Marketing Sdn Bhd

General Clerk
YongHuat Marketing Sdn Bhd

Negeri Sembilan

Tengah meng google, nanti jumpa saya add sini

Pahang

Tengah meng google, nanti jumpa saya add sini

Perak

Admin Clerk
Hydroline Hose & Seals Sdn Bhd

General Clerk
Central Palm Oil Mill Sdn Bhd

Credit Collection – Admin Clerk
Falcon Field & Partners Sdn Bhd

Account Clerk
Gen Master Manufacturing Sdn Bhd

Data Entry Clerk
Globe Pharmacy

General Clerk Admin (Mandarin Speaker)
Blisshome Trading

General Clerk Admin
Sin Choong Yan Woodwork Sdn Bhd


Export Clerk

Shoon Fatt Biscuit & Confectionery Factory Sdn Bhd

Perlis

Tengah meng google, nanti jumpa saya add sini

Penang

Clerk
Cheung Woh Technologies (Malaysia) Sdn Bhd

Sales Clerk & Junior Accounts Clerk
F&G Original Marketing Sdn Bhd

Admin Clerk
The Cruises Steak House Sdn Bhd

Store Clerk
ViTrox Corporation Berhad

General Clerk
Flutech Industrial (M) Sdn Bhd


Admin cum Clerk

Sunpaq Sdn Bhd

Account cum Admin Clerk
Sunpaq Sdn Bhd


Account Assistant / Admin Clerk

Icon Formation Sdn Bhd

Sabah

Tengah meng google, nanti jumpa saya add sini

Sarawak


Ticketing Clerks

Superole Sdn Bhd

Selangor

Accounting Clerk
Compo Health Star Sdn Bhd

Receptionist cum Admin Clerk
M-Cube Engineering Sdn Bhd

General Clerk / Purchaser
Pacific Wise Sdn Bhd

General Clerk / Admin Clerk
UCP Sport Sdn Bhd

General Clerk
Powder Coating Malaysia

Workshop Clerk
Vital Healthcare Sdn Bhd

Account Clerk
A & N Premium Sdn Bhd

Quantity Surveyor Cum Admin Clerk
Hobart Dynamic Reosurces Sdn Bhd

Site Clerk
Kevo Bina Sdn Bhd

Admin Clerk / Store Assistant
Home Style DIY Trading

Account Clerk
Management Support System Sdn Bhd

Invoicing Clerk
Cheetah Coporation (M) Sdn Bhd

Admin Clerk (Chinese Speaker)
FEN Education Sdn Bhd

Clerk (Mandarin Speaker)
FEN Education Sdn Bhd

General Clerk cum Customer Services
Fengshui Republic Sdn Bhd

General Clerk cum Accounts Assistant
SPM Hardware

Clerk
Red Ant Print Sdn Bhd

General Clerk
UTD Engineering

Sales Clerk
Jasa Kita Auto Sdn Bhd

Internship for Marketing Clerk
AIT Management Consultants Sdn Bhd

Account Assistant and Admin Clerk
Sweet Home Garden (MM2H) Sdn Bhd

General Clerk Admin
Universal Standard Steel Engineering Sdn Bhd

General Clerk
Big Land Management

Admin Clerk
NSS Construction Sdn Bhd

Internship for Finance Clerk
E-Content (M) Sdn Bhd

Clerk
Chong Seelah Mohamad

Account Clerk
Long Sheng Crane & Trading

Account Assistant / Admin Clerk
Milky Way Food Industries Sdn Bhd

General Clerk Admin
Company Confidential

Kuala Lumpur

General Clerk
AMWE Sdn Bhd

Marketing Clerk
AliSome

General Clerk Admin
Only Love Florist & Gifts

Data Entry Clerk
Hong Kong Sa Sa (M) Sdn Bhd

Senior Conveyancing Clerk
Wilson Leong, Ong & Lean

Business Development Clerk
VTS Consultants & Engineering (M) Sdn Bhd

General Clerk
ILOHA Culture Centre Sdn. Bhd.

Cashier cum Clerk
THM Motorcycle Trading Sdn Bhd

Clerk cum Accounts
Company Confidential

Account Clerk cum Purchasing
Holm Decor Sdn. Bhd.

Admin Assistant / Clerk (Mandarin Speaker)
Asanware Sdn Bhd

Invoice Clerk
Jun Lee Sdn Bhd

General Clerk
Kass International Sdn Bhd

Invoicing Clerk
Starkiss Food Corporation Sdn Bhd

Admin cum Account Clerk
Satu Solution Corporate Service

Terengganu

Tengah meng google, nanti jumpa saya add sini

The following two tabs change content below.
Saya tahu, bukan nak senang nak cari kerja. Tp sangat senang kalau anda tahu cara nya. Itu sebab saya sediakan SayaShare ni. Untuk berkongsi kenapa saya cakap ia tak sesukar yang anda sangkakan. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya. Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah… InsyaAllah saya akan reply

Latest posts by Syed Shaff (see all)

2 thoughts on “Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

  1. assalammualaikum,sya seorng ibu tunggal sya perlukn keja yg office hour..atau pun kerja kilang yg berdekatan dgn rumah sya sbb sya x mampu untuk mnampung kos perbelanjaan pergi blik sekiranya sya bkerja jauh dari tmpat tinggal sya..sya harap tuan dpt mmbantu sya..sya dari cheras lebih tepat lagi taman maju jaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *