Contoh Cover Letter Untuk Fresh Graduate ( Dan Cara Buat )

Sebelum kita mula, saya rasa buat masa ni saya tak cover cover letter untuk mereka yang sudah berpengalaman kot. Sebab ia lebih kurang sama sahaja dengan cara buat resume cara olah ayat nya. So dalam artikel ni saya hanya akan cover untuk yang fresh graduate sahaja. Sebab cara pengolahan ayat kena pandai sikit. Mana yang… Read more Contoh Cover Letter Untuk Fresh Graduate ( Dan Cara Buat )

Semakan CCRIS

Salam, untuk menyemak semakan CCRIS ada 3 cara. Pergi ke bank negera Bank negara yang saya pergi baru ni di Penang, dekat area Gurney sana nun. Korang tak perlu beratur, masuk sahaja, letak jari, untuk print terus penyata tu. Orang lain pun macam langsung tak ada. So tak perlu lah kita duk kalut kan.. Pergi… Read more Semakan CCRIS

Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

Antara kerja kosong yang paling sesuai dengan perempuan ialah jadi KERANI. Dan sebabkan pelawat blog saya ni ramai perempuan. Jadi saya list kan lah jawatan kosong khas untuk kerani di sini.. Gaji Berapa? Untuk gaji pun ada disenaraikan, tapi untuk jumlah berapa yang anda dapat kalau layak macam biasa bergantung kepada tempat. Macam biasa, kebanyakan… Read more Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga

Assalamualaikum, dalam banyak banyak tips temuduga. Maklumat yang penting yang patut cari ialah soalan temuduga itu sendiri. Kiranya apa yang ditanyakan pada orang yang datang temuduga tu. Kalau anda tahu maklumat ini, boleh kata best sangat lah. Untuk itu, yang terbaik. Cari kawan yang pernah pergi temuduga yang anda plan nak pergi. Tanya dia macam… Read more 35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga