Syarat Mohon Kad Kredit

Permohonan Kad Kredit Anda Ditolak? Untuk permohonan kad kredit bukan lah sukar mana. Andai kata anda sudah layak dengan syarat syarat gaji minimum. Kebiasaannya permohonan anda akan diluluskan. Syarat permohonan kad kredit bagi setiap bank pastinya berbeza, terutama dari segi gaji minimum. Tapi kalau masih nak dirungkapkan, secara generalnya syarat syarat permohonan kad kredit adalah… Read more Syarat Mohon Kad Kredit

Anatomi of Temuduga

Disclaimer.. Ada sesetengah gambar di atas bukan hak milik Saya Share. Rujuk link di bawah untuk lebih lanjut Gazelle App Creative Market https://blogs.which.co.uk/technology/cameras-2/quiz/ http://www.forbes.com/sites/jennagoudreau/2012/02/23/watch-out-ten-interview-questions-designed-to-trick-you/ http://en.paperblog.com/what-should-you-bring-to-your-interview-1208315/ http://www.best-job-interview.com/interview-clothes.html

Apa point yang tak sepatutnya anda letak dalam resume

Kalau yang article sebelum ini, saya ada share point yang anda mesti letak dalam resume. Point point tersebut bukan dipilih secara rawak macam itu sahaja, tapi lebih kepada perkara yang dapat membantu, menaikkan impression baik pada employer. Baik dari segi dedikasi anda bekerja, sehinggalah credibility atau pun kebolehan atau pun pengalaman yang anda ada. Tapi… Read more Apa point yang tak sepatutnya anda letak dalam resume

Cara untuk tidak bangun lewat ke tempat kerja

Ini cara saya juga lah. Saya apply benda ni. Dan alhamdullillah, menjadi Satu je saya nak share. Apa apa pun, meh kita start dengan introduction dulu. Sekejap je. SEBENONYE DECH… Saya percaya, anda pun tahu benda ni. Apa apa pun, semuanya bergantung kepada kuasa minda. Betul tak? Kiranya kebolehan anda mengawal keadaan sekeliling. Kalau jadikan… Read more Cara untuk tidak bangun lewat ke tempat kerja

Cara Memperkenalkan Diri Semasa Temuduga [YG MUKTAMAT]

Soalan Temuduga Yang Paling Bocor Salam, artikel yang anda baca sekarang ini adalah versi kedua penulisan saya untuk topik “cara perkenalkan diri semasa temuduga”. Kiranya, saya ubah dan upgrade artikel yang sebelum nya untuk buat panduan ini lebih baik dari masa ke semasa. Apa beza artikel versi 1 dengan versi 2 yang anda akan baca… Read more Cara Memperkenalkan Diri Semasa Temuduga [YG MUKTAMAT]