Daily Archives: September 11, 2017

Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Baiklah… Untuk sebelum ni. saya ada kongsikan soalan soalan lazim bila anda datang temuduga. Memang bagus anda praktis soalan soalan yang macam ni. Ibarat macam sudah menjadi soalan bocor kan. Tapi itu soalan yang lebih bersifat general. Sekarang,…

Read More »

Contoh Soalan Yang Perlu Ditanya

Alright, saya ada ingatkan sebelum ni. lupa da di artikel yang mana satu. Tujuan kita untuk tanya soalan bukan nya hadap sangat nak tahu. tapi atas beberapa sebab: Untuk menunjukkan sifat diri yang bagus Untuk mengawal sesi interview…

Read More »

Contoh Soalan Temuduga Yang Di jawab Dengan SALAH

Salam. Benda ni pernah terjadi pada saya. Masa tu saya pergi temuduga untuk TNB. Sekarang 2017. Rasanya, benda ni jadi dalam tahun 2013 atau 2014. Si Penemuduga ni tanya…. OK macam ni. sekarang ni, awak kerja dalam industri…

Read More »

Cara Menjawab Soalan Temuduga

Apakah cara yang paling senang untuk jawab? Jawapannya ialah….anda kena praktis.. kalau tak praktis, memang bila tengah temuduga tu. anda akan jadi blur. Itu sebab, dalam siri panduan lengkap temuduga saya. Saya ada bagi tahu, peruntukan sekurang kurangnya…

Read More »

Contoh Resume Ringkas Dan Simple Tapi Padu

Nak buat resume yang ringkas, simple tapi padu? Erm macam mana tu ya. Pendapat saya. Kita masih lagi kena kekal design profesional yang saya duk kongsikan di peringkat pertama. Anda masih lagi kena follow up cara yang saya…

Read More »