Cara Nak Deal Gabra Masa Temuduga

Posted on by

Bila saya datang temuduga, tak kesah la yang open ke yang dipanggil ke, yang ada notice dari Jobstreet ke. Benda yang paling saya gabra/takut/leceh/benci ialah QUIZZZZZ… Temuduga, saya rasa macam boleh handle lagi. Gabra sikit sikit tu biasa lah, tapi masih lagi tak merisaukan sangat sangat lah. Kalau takat soalan gitu gitu, gini gini InsyaAllah…

Kerja dengan Gov Versus Swasta!!

Posted on by

Di bawah ini, email yang saya dapat daripada pembaca SayaShare… Yang mengatakan, lagi nak kerja dengan kerajaan berbanding dengan kerja swasta.. Ok jum kita kupas topik ni ke peringkat yang sangat detail, supaya semua orang akan lebih jelas. Adakah Persoalan Azihan Abdullah Betul? Ya, memang. Boleh kata macam itu lah.. Kerja kerajaan akan jadi jauh…