Daily Archives: March 7, 2018

Cara Nak Deal Gabra Masa Temuduga

Bila saya datang temuduga, tak kesah la yang open ke yang dipanggil ke, yang ada notice dari Jobstreet ke. Benda yang paling saya gabra/takut/leceh/benci ialah QUIZZZZZ… Temuduga, saya rasa macam boleh handle lagi. Gabra sikit sikit tu biasa…

Read More »

Sejauh Mana Maklumat COMPANY Yg Kita Perlu Tahu Semasa Temuduga

Sebelum mula, saya minta sorry kat Anis Shazwani yang tinggalkan kat komen, tapi saya reply lambat. Benda urgent ni… Sebenarnya, bukan Anis je, banyak lagi yang saya lambat reply dan ada yang tak reply reply pun. Saya pun…

Read More »

Contoh Soalan Lazim Temuduga Kerajaan

Terus terang saya sendiri, memang tak pernah hadir mana mana temuduga kerajaan. Isteri saya ada. Saya langsung tak pernah. Tak pernah dipanggil pun. Saya ada juga tanya tanya wife saya, tapi dia ingat ingat lupa pula. Nak tanya…

Read More »

Kerja dengan Gov Versus Swasta!!

Di bawah ini, email yang saya dapat daripada pembaca SayaShare… Yang mengatakan, lagi nak kerja dengan kerajaan berbanding dengan kerja swasta.. Ok jum kita kupas topik ni ke peringkat yang sangat detail, supaya semua orang akan lebih jelas….

Read More »

Cara Nak Reply Apakah Sumbangan Yang Anda Boleh Bagi Pada Syarikat

Soalan ni memang antara soalan yang tak ramai orang dapat jawab dengan betul. Bila tak ramai orang boleh jawab dengan betul, ini lah peluang kita untuk improve dan tunjukkan kebolehan sikit yang kita ni lain, dan mampu jawab…

Read More »