Apa Points Yang Perlu Ada Dalam Resume

Posted on by

Salam. Untuk artikel sebelum ini, kalau betul lah susunan siri panduan temuduga yang saya buat. Sepatutnya, anda baca: Panduan Temuduga dahulu, dalam panduan ini saya kongsikan proses yang anda perlu faham bila nak dapatkan kerja. Ada 6 bahagian semuanya. Selepas tu, anda akan baca contoh resume terbaik. Ini dalam bahagian 1 tau. Contoh resume terbaik…

Tips Cari Kerja Kosong Kilang

Posted on by

Salam, sekarang saya nak kongsikan tips yang korang boleh jelas kalau nak cari kerja kosong kilang di Malaysia ni. Saya percaya, maklumat ni jarang sangat korang jumpa sapa sapa yang terangkan. Tapi, dengan saya share, insyaAllah saya akan berkongsi apa yang saya tahu… OK, selepas bertahun, mungkin lebih 7 tahun saya kerja kilang. Hasil daripada…

Kenapa Tak Boleh Cerita Buruk Company Sebelumnya..

Posted on by

Salam Sebelum sebelum ni kan. Saya sangat yakin fikir macam ni.. “tak ada masalah pun nak cerita buruk company sebelum nya kalau dah memang perangai diorang buruk” Ini yang saya fikir tau. Sebab banyak tulis kat internet mengatakan, tak boleh cerita buruk company sebelum nya masa interview. So saya tak percaya pendapat ni. Sehingga lah…

Pengalaman Temuduga Saya Yg Paling Latest – Osram Sdn Bhd

Posted on by

Baru baru ni, lebih kurang dalam bulan lepas. Saya ada hadiri satu open interview yang di anjurkan oleh Osram. Tujuan saya buat artikel ni, saja nak share apa mindset yang korang patut ada bila datang Open Interview yang ramai ramai macam ni. Tambah lagi kalau company besar macam Osram kan. Mesti lah berduyun duyun yang…

Baca Case Study Ni Supaya Anda DI Panggil Temuduga

Posted on by

Salam. Dalam proses saya belajar cara buat resume dan interview semua. Antara maklumat yang paling penting, bukan sekadar nak buatkan resume kita ni appealing sahaja. Maksud saya, dari segi pemilihan warna. Template resume apa nak guna. Bukan itu sahaja.. Malah ada juga perkara lain yang tak kurang penting nya. Iaitu case study.. Atau pun, dalam…