Home » Tips Kewangan

Kalkulator Pinjaman Peribadi

Ok, untuk kalkulator yang anda boleh guna check berapa banyak yang anda perlu bayar sebulan bila buat pinjaman peribadi macam tak berapa nak releven pun ada. Saya pun tadi malu malu tanya Aeon Consultant cara nak kira, tapi…

Read More »

Pinjaman Mudah dan Cepat – Tips Ketelusan Pinjaman Anda

Untuk rekod, dalam 40 customer yang saya refer pada Aeon dan RHB, hanya 1 orang sahaja yang lulus. Beliau adalah staff kerajaan. Loan lulus dalam 11 000 dalam masa 4 hari, dan 3 hari untuk proses duit masuk…

Read More »

Pinjaman Perkahwinan

Antara Pinjaman Peribadi Yang Paling Berpatutan Nak buat pinjaman peribadi untuk perkahwinan? Menarik juga idea tu, memudahkan, tak perlu susah susah, penat penat nak nyimpan ye dak. Tambah lagi jenis yang macam saya sendiri, bukan lah gaji sikit…

Read More »

Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Islam

Sepanjang yang saya tahu, memang tak ada syarikat pinjaman wang berlesen yang dari Muslim. Orang kita tak buat bisnes bisnes macam ni. Tak ada duit, orang kita yang perlulah lagi ada lah. Jadi jangan haraplah nak jumpa. Kalau…

Read More »

Pinjaman Wang Berlesen Yang Boleh Dipercayai

So ada ke tak pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai? Sudah pasti ada. Dan terlampau banyak pun orang cina yang berniaga jual loan ni. Boleh kata di mana mana, ada sahaja iklan iklan di tiang lampu lah, tempat…

Read More »

Bantuan Kewangan Ibu Tunggal

Seperti yang semua tahu, saya ni tinggal di Kulim, buat sementara, wife pula di Kelantan. So kami ni PJJ nak masuk 2 tahun dah. saya yang PJJ 2 tahun ni pun dah terasa seksanya, apatah lagi buat ibu…

Read More »

10 Cara Cari Duit Cepat dari Rumah/Online/Tambahan

Untuk cara cari duit cepat dari rumah saya boleh kongsikan beberapa teknik yang anda boleh buat, terutamanya secara online. Tapi sebelum saya pergi lebih detail kepada contoh, saya nak anda fahamkan konsep utamanya dahulu. Kenapa apa yang saya…

Read More »

Cara Nak Buat Permohonan Pinjaman Peribadi Secara Online

Salam. Ada yang bertanyakan pada saya cara untuk buat pinjaman bank. Soalan ni boleh kata kategori pelek juga. Saya pun tak pasti orang tu nak test saya ke apa. Nak buat pinjaman bank, pergi bank lah brother. Erm….

Read More »

Kerja Kosong Part Time?

Nak cari kerja kosong part time sebab apa? Sebab kerja tak lama? Nak kerja masa semester break sahaja? Berikut adalah antara beberapa idea yang saya boleh sarankan. Oh ya. Saya juga akan kenalkan pada anda antara jawatan kosong…

Read More »

Cara Nak Buat Duit Online Tanpa Modal

Nak berniaga, tapi tak nak keluar duit ya!!! Jap saya fikir cara nya.. Sebab saya kan, belanja beratus ratus juga. dan 2016. Belanja dekat 2 ribu untuk bisnes sampingan saya sahaja. Bagi saya, kalau keluar duit ni, bukannya…

Read More »