Salam semua kepada kepada anda yang nak cari kerja..

baik pada yang freshy, mahupun yang memang sudah ada pengalaman kerja..

Saya percaya anda datang daripada HomePage saya-share.com yang buatkan macam bentuk resume tu kan?

Seperti yang saya katakan di bahagian objective sana, itu adalah contoh resume yang saya design untuk buatkan presentation kita pada Company nampak lebih MENARIK. Anda jangan terkejut, sebenarnya masih ramai lagi yang bila buat resume mesti nampak macam bawah ni…

Contoh Resume Zaman Tok Kadok

Ok tak resume macam si Sanjeev ni? OK je sebenarnya.. Tapi kita kena gunakan sedaya upaya, segala usaha untuk buatkan resume kita nampak lebih menarik dari orang lain.

Sebab?

Ikut pada kajian, purata HR yang duk tapis resume resume yang mohon kerja lebih kurang dalam 7 saat sahaja tau. Kita nak buat resume pun, kadang kadang 2 bulan tak siap. Tiba tiba yang menentukan layak ke tak 7 saat sahaja? best tak gini? sakit hati kan…

tak pe lah, sekarang. biar saya tunjuk resume saya pula…

Latest Resume Saya

Hah ok tak? boleh la kan. nampak la kemas sikit.

Anda tahu tidak, sedar tak sedar. Apa yang saya kongsikan ini adalah faktor utama untuk buatkan resume anda disiapkan pada kondisi yang paling BAIK.

So, point pertama saya, ialah design resume anda supaya nampak menarik. Kita pergi point kedua pula iaitu XXXXX << baca di sini

The following two tabs change content below.
Saya tahu, bukan nak senang nak cari kerja. Tp sangat senang kalau anda tahu cara nya. Itu sebab saya sediakan SayaShare ni. Untuk berkongsi kenapa saya cakap ia tak sesukar yang anda sangkakan. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya. Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah… InsyaAllah saya akan reply

Latest posts by Syed Shaff (see all)