Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Posted on by

Baiklah… Untuk sebelum ni. saya ada kongsikan soalan soalan lazim bila anda datang temuduga. Memang bagus anda praktis soalan soalan yang macam ni. Ibarat macam sudah menjadi soalan bocor kan. Tapi itu soalan yang lebih bersifat general. Sekarang, post yang ini. saya nak kongsikan soalan khas yang akan ditanya andai kata anda ni masih lagi…

[10+35] Contoh Soalan Lazim Temuduga + JAWABANNYA

Posted on by

Maaf ya, kalau tajuk bunyi macam hype sikit. Apa yang saya nak kongsikan ialah, saya akan bagi tahu anda 10 contoh soalan berserta jawapan, dan lagi 35 saya akan senaraikan di bawah. 35 soalan ni, korang pilih yang mana satu nanti saya akan reply dan kongsikan. So, saya kongsikan yang 10 soalan sahaja dahulu tau….

Apakah IDEA Untuk Buatkan SESI Temuduga Anda Lebih APPEALING

Posted on by

Normally, bila sesi temuduga itu berlansung. Ia akan berlaku seperti…. Si Penemuduga akan tanya, dan anda dengan pegunnya akan menjawab. Penemuduga : Kenalkan diri awak… Orang Yg Nak Cari Kerja : Ya, nama saya Syed, saya 28 tahun, sebelum ni kerja di sekian sekian, graduate daripada U sekian sekian and bla bla.. Penemuduga : Kongsikan…

Persediaan Yang Perlu Dibuat Sebelum Pergi Interview

Posted on by

Ok, so katakan lagi 1 minggu tarikh untuk anda interview. Kalau dapat awal 2 minggu lagi sedap. So preparation kita nanti akan lebih sempurna. Untuk persedian sebelum interview ni ia sangat penting. Bayangkan, anda dapat kerja atau tidak bergantung pada dalam tempoh 15 minit itu sahaja. So kenapa tak susah payah untuk bersedia dalam 1 minggu…