Peluang Pekerjaan di Malaysia

Artikel ini adalah sambungan kepada artikel utama Hala Tuju Selepas SPM yang saya siapkan tadi. Apa yang sedang berlaku, ialah saya cuba menerangkan akan hala tuju yang akan pelajar lalui selepas SPM. Antara topik topik penting yang saya…

Read More »

Statistik Jumlah Jawatan Kosong Mengikut Negeri ( dr Jobstreet )

Saya sedang plan untuk buat satu analisis akan peluang pekerjaan yang ada di Malaysia. Source utama dan satu satu nya kita gunakan ialah daripada Jobstreet. Kalau ada yang rasa tindakan ini tidak sesuai sebab hanya mengambil dari Jobstreet…

Read More »

Pinjaman Peribadi Swasta [ RUJUK TABLE INI ]

Rujuk Table Senarai Bank Termurah di Bawah Dalam minggu lepas, saya sibuk dengan artikel untuk pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan. Saya ingatkan yang swasta punya sudah siap, rupanya belum. dan juga, saya tak masukkan beberapa lagi bank yang…

Read More »

Pinjaman Perniagaan Untuk Peniaga Bumiputera

Dapatkan Pinjaman Perniagaan Untuk Memulakan Perniagaan Ikutkan perancangan bisnes saya, ia memerlukan 72 ribu setahun untuk tampung gaji orang sahaja. Tak termasuk lagi plan advertising yang saya plan untuk saya buat supaya saya boleh jumpstart bisnes saya ni…

Read More »

Pinjaman Peribadi MBSB Khas Untuk Kakitangan Kerajaan

Ok baru baru ni saya ada kongsikan pada anda satu table akan semua jenis bank dan institusi yang boleh berikan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan. Kiranya kalau anda nak cari antara interest rate yang paling rendah, memang ada…

Read More »

Pinjaman Terbaik Untuk Kakitangan Kerajaan

Salam semua… So saya ada sediakan satu table khas untuk penjawat awam buat penilain. Mana satu bank atau institusi kewangan yang paling rendah interest ratenya untuk anda buat pinjaman. Table tersebut, saya ada kongsikan di artikel di sini….

Read More »

Pinjaman Peribadi Kakitangan Kerajaan

Pinjaman Peribadi untuk staff government ni kan, memang lah tersangat untung. Sebab interest rate nya tersangat rendah. Nanti saya bagi tahu, betapa rendah nya interest ratenya dan perbezaan dengan kita yang kerja swasta. Sebelum tu, saya nak kongsikan…

Read More »

Pinjaman Peribadi Public Bank untuk Pekerja Swasta (Gov Servant Only)

Saya baru tahu rupanya Public Bank pun ada sediakan satu jenis loan yang mungkin agak senang untuk Pekerja Swasta lepas. Sebab syarat annual incomenya ialah hanya 1000 ringgit sahaja sebulan. Tapi saya tak pasti, sama ada mesti 1000…

Read More »

Pinjaman Peribadi Swasta Gaji Rendah

Bila saya selidik selidk beberapa lama, antara banyak banyak bank di Malaysia ni. Pinjaman Peribadi yang paling rendah basic salary requirement yang anda boleh apply ialah Aeon Icash Personal Financing dan juga CIMB Xpress Cash Financing i. Agak…

Read More »

Pinjaman Peribadi Swasta Blacklist

Kalau anda sudah diblacklist oleh Bank Negara, maka terpaksa lah beruasaha ke arah untuk diwhitelistkan semula. Sekarang saya nak cakap pasal CCRIS sebab CTOS saya tiada pengalaman. Sebelum itu, apakah yang di maksudkan ileh CCRIS dan CTOS CCRIS…

Read More »