Permohonan Kad Kredit Online

Posted on by

Kalau anda nak apply kad kredit online, boleh sahaja. Ada banyak company 3rd party boleh urus kan macam : Compare hero Ringgit plus Imoney LoansStreet Bbazaar Tapi lebih baik anda pergi bank terus. Saya pernah register kat ringgitplus or comparehero kalau tak silap. Memang la diorang akan call kan, tapi lepas tu beberapa product lain…

Sambung Belajar VS Tak Sambung!!

Posted on by

Jawapannya ialah SAMBUNG.. Mana yang berkesampatan dan tiada masalah untuk sambung belajar. Elok lah sambung belajar. Tak ada apa yang nak difikirkan lagi. Seronok belajar ni, korang tak payah penat penat fikir pasal duit apa semua. Saya dulu, study sampai diploma, alhamdullillah dapat juga sambung degree ( lepas buat rayuan ), tapi terpaksa tolak last…

WorkFlow Bila Cari Kerja

Posted on by

WORK FLOW, atau pun proses, atau pun peringkat untuk anda cari kerja, bukan nya bermula dengan buat resume dan hantar sahaja tau. Sebaliknya, dalam Panduan Temuduga saya, anda 6 Peringkat yang anda patut ketahui… 6 Peringkat TerSebut Ialah.. Peringkat 1 – Penyediaan Resume Macam biasa, untuk peringkat pertama, kita akan belajar cara buat resume dengan…

Point Ke 2 ialah…

Posted on by

Resume yang nampak smart, cantik sahaja tak guna kalau cara tulisnya tak betul. Secara ringkasnya, bila kita buat ayat dalam resume, ada 3 benda yang secara tak langsung sebenarnya kita akan cuba dapatkan. bagaiamana untuk buatkan ayat yang menarik perhatian dan focus MAJIKAN untuk baca.  pastikan setiap ayat yang anda hasilkan bertujuan untuk menaikkan prestasi …

Cara Tulis Resume

Posted on by

Salam semua kepada kepada anda yang nak cari kerja.. baik pada yang freshy, mahupun yang memang sudah ada pengalaman kerja.. Saya percaya anda datang daripada HomePage saya-share.com yang buatkan macam bentuk resume tu kan? Seperti yang saya katakan di bahagian objective sana, itu adalah contoh resume yang saya design untuk buatkan presentation kita pada Company…