Pengalaman Temuduga Saya Yg Paling Latest – Osram Sdn Bhd

Posted on by

Baru baru ni, lebih kurang dalam bulan lepas. Saya ada hadiri satu open interview yang di anjurkan oleh Osram. Tujuan saya buat artikel ni, saja nak share apa mindset yang korang patut ada bila datang Open Interview yang ramai ramai macam ni. Tambah lagi kalau company besar macam Osram kan. Mesti lah berduyun duyun yang…

Cara untuk tidak bangun lewat ke tempat kerja

Posted on by

Ini cara saya juga lah. Saya apply benda ni. Dan alhamdullillah, menjadi Satu je saya nak share. Apa apa pun, meh kita start dengan introduction dulu. Sekejap je. SEBENONYE DECH… Saya percaya, anda pun tahu benda ni. Apa apa pun, semuanya bergantung kepada kuasa minda. Betul tak? Kiranya kebolehan anda mengawal keadaan sekeliling. Kalau jadikan…

Pengalaman Bekerja Itu Penting Sich..

Posted on by

Percaya tidak, dalam 3 open interview yang saya pergi. 2 daripadanya dapat. 1 daripada nya masih lagi pending. Kebanyakannya, nak cari pekerja yang ada pengalaman. Dan alhamdullillah lah saya ada. Ada sekali tu, HR yang uruskan open interview tu kan dia terus terang cakap. Siapa yang fresh graduate, anda boleh tinggalkan resume sahaja. Nanti kami…

5 Group Gaji Yang Saya Tahu ( 1000/month to 32 600/month)

Posted on by

Salam. Saya dekat Pizza Hut ni. Guna internet TM Wifi. Sambil sambil memilokan diri. Meh saya nak cerita sikit group gaji yang saya tahu. Maksud saya group gaji ni, seperti macam ada yang gaji 1000 ada yang gaji 10k je, ada yang gaji 20k. so dekat sini apa yang anda boleh faham ialah, lepas ni…

Tips Merantau Cari Kerja Kosong? Pro and Contra

Posted on by

Adakah Keputusan Untuk Merantau Adalah Terbaik Untuk Saya? Whaaaa.. Saya buat keputusan yang agak lama juga untuk mula merantau. Saya kerja shift 12 jam. Ini je nak dapat gaji ribu ribu kalau diploma ni bagi saya. Kebanyakan kilang di Ipoh, shift pattern 4 2 4 2. So memang agak letih untuk saya peruntukan masa untuk…

7+1 Pengalaman Interview Yang Saya Sudah Pergi

Posted on by

Alright. Untuk umur saya masa tulis artikel ini ialah 29 tahun. Saya start mula cari kerja yakni selepas graduate masa umur saya 21 atau 22 tahun lebih kurang. Yang pasti graduate tahun 2009. daripada Universiti Malaysia Pahang Dan dalam artikel ini saya akan kongsikan pengalaman kerja dan interview yang pernah saya hadir sejak dari 2009…

Cara Hadapi Masalah Dengan Gaji Yang Rendah…

Posted on by

Saya baru perasan, dah berapa banyak dah post article saya buat, tapi satu pun tak bagi salah. Adui. Maaf ya. Lepas ni, insyaAllah setiap kali mula post, saya akan mulakan Salam, harap lebih mudah untuk saya berpatah dua kata. Jadi…makanya… Assalamualaikum… Tajuk yang saya nak bincang hari ni ialah apa yang anda boleh buat untuk…

Cara Saya Nilai Company tu Best Kerja

Posted on by

Setiap company tu ada bedanya tau. Bergantung dengan jenis product. Bidangnya juga. So setiap sektor dan jenis perniagaan kilang yang anda kerja, mahupun syarikat akan ada punya benefit yang sesuai dan bertepatan dengan keperluan anda sebagai pekerja. Macam saya contoh nya, kerja kilang. apa yang saya nak cerita dalam article ni adalah yang terbaik contohnya….