Permohonan Kad Kredit Online

Posted on by

Kalau anda nak apply kad kredit online, boleh sahaja. Ada banyak company 3rd party boleh urus kan macam : Compare hero Ringgit plus Imoney LoansStreet Bbazaar Tapi lebih baik anda pergi bank terus. Saya pernah register kat ringgitplus or comparehero kalau tak silap. Memang la diorang akan call kan, tapi lepas tu beberapa product lain…

5 Kaedah Untuk Pastikan Perniagaan Makanan Yang Laris

Posted on by

Sepanjang saya hidup ni la, antara yang memang menjadi tumpuan dan dalam pemerhatian saya ialah perniagaan berasaskan makanan. Seperti contoh, kedai makan lah mudah nak faham. Baik yang seperti masak campur, atau seperti masakan Thai. Atau pun yang lebih kurang macam kedai makan mamak. Sebelum saya nak kongsikan 5 kaedah untuk anda pastikan perniagaan makanan…

Pinjaman Untuk Memulakan Perniagaan

Posted on by

Baru baru ini saya ada hasilkan sebuah artikel khas akan pinjaman yang kita boleh buat untuk perniagaan kecil kecilan kita. Kebanyak bantuan pinjaman perniagaan ini dibantu oleh usahama badan kerajaan, seperti Tekun contohnya. Tekun, memang agak popular dalam membantu perniagaan bisnes man kecil kecilan seperti kita. Padanlah kalau, lebih ramai yang ingin mendapatkan bantuan daripada…

Ciri – Ciri Perniagaan Yang Menguntungkan

Posted on by

Ini Adalah Rancangan Perniagaan Underground Saya Kalau dulu, definisi perniagaan yang menguntungkan untuk saya agak lain sikit. Dulu, saya lebih focus kepada berapa kali jualan yang saya mampu buat. Atau lebih beri focus kepada berapa banyak sales yang saya mampu buat. Walaupun penat macam mana pun, saya lebih focus kepada berapa banyak sahaja. Tapi, bila…

Cara Nak Promosi Bisnes Dobi Layan Diri Anda..

Posted on by

Macam biasa setiap apa produk atau servis sekali pun, mesti la buat promosi, atau marketing supaya kita cepat dapat tournaround dan keuntungan selepas berapa puluh ribu modal dikeluarkan. Dan bisnes dobi layan diri ini pun memerlukan marketing nya juga. Jangan harapkan, orang yang lalu lalang di depan kedai anda sahaja yang boleh nampak. Register Business…