Home » Tips Kewangan

Permohonan Kad Kredit Online

Kalau anda nak apply kad kredit online, boleh sahaja. Ada banyak company 3rd party boleh urus kan macam : Compare hero Ringgit plus Imoney LoansStreet Bbazaar Tapi lebih baik anda pergi bank terus. Saya pernah register kat ringgitplus…

Read More »

Mohon Kad Kredit Tanpa Slip Gaji

Tak ada slip gaji bukan nya masalah besar tau. Sebab kalau tak ada boleh sahaja kita buat slip gaji tu. Bukannya salah pun, dah memang company tak bagi slip gaji nak buat macam mana kan. Yang masalah sekarang…

Read More »

Kad Kredit Untuk Gaji Rendah

Saya dah pusing satu Malaysia ni. Gaji paling minima untuk guna kad kredit ialah RM 2000. RM 2000 ni boleh jadi basic sahaja, atau pun sekali dengan OT. Saya rasa memang sekali dengan OT, kira nya gross income….

Read More »

11 Senarai Kad Kredit Terbaik Malaysia [ Update 2019 ]

Salam semua, disebabkan terlampau banyak email duk tanya saya mana kredit kad yang terbaik. Dan saya pun jadi blur nak jawab apa. Sebab setiap kali saya buat artikel, kadang kadang saya pun lupa butiran artikel tu. Oleh itu,…

Read More »

Bisnes Makanan Dari Rumah – Market Trending

Saya masih ingat lagi, masa tu saya tengok satu documentari pasal bisnes makanan dari rumah di Television. Dah lama dah main documentary. Kalau tak silap, mungkin 3 4 tahun yang lepas. Sekarang pun dah tahun 2018. Kalau tak…

Read More »

Contoh Rancangan Perniagaan ( Business Plan )

Dalam 2 bulan lepas. Atau kalau nak ikutkan tarikhnya lebih kurang dalal 16 June 2018. Saya dengan partner secara tak rasminya ada start satu kerjasama untuk mendirikan sebuah perniagaan. Kami bahagi kepada dua bahagian buat masa ini. So,…

Read More »

5 Kaedah Untuk Pastikan Perniagaan Makanan Yang Laris

Sepanjang saya hidup ni la, antara yang memang menjadi tumpuan dan dalam pemerhatian saya ialah perniagaan berasaskan makanan. Seperti contoh, kedai makan lah mudah nak faham. Baik yang seperti masak campur, atau seperti masakan Thai. Atau pun yang…

Read More »

Pinjaman Untuk Memulakan Perniagaan

Baru baru ini saya ada hasilkan sebuah artikel khas akan pinjaman yang kita boleh buat untuk perniagaan kecil kecilan kita. Kebanyak bantuan pinjaman perniagaan ini dibantu oleh usahama badan kerajaan, seperti Tekun contohnya. Tekun, memang agak popular dalam…

Read More »

Ciri – Ciri Perniagaan Yang Menguntungkan

Ini Adalah Rancangan Perniagaan Underground Saya Kalau dulu, definisi perniagaan yang menguntungkan untuk saya agak lain sikit. Dulu, saya lebih focus kepada berapa kali jualan yang saya mampu buat. Atau lebih beri focus kepada berapa banyak sales yang…

Read More »

Cara Nak Promosi Bisnes Dobi Layan Diri Anda..

Macam biasa setiap apa produk atau servis sekali pun, mesti la buat promosi, atau marketing supaya kita cepat dapat tournaround dan keuntungan selepas berapa puluh ribu modal dikeluarkan. Dan bisnes dobi layan diri ini pun memerlukan marketing nya…

Read More »