Kedai Dobi Layan Diri – Ciri Ciri Perniagaan Keuntungan Berganda

Posted on by

Sebelum anda mulakan apa apa perniagaan sekalipun. Sudah pasti lah, kita mesti tahu teori teori awal yang membuatkan perniagaan kita menguntungkan. Seperti juga dengan teori teori asas kedai dobi yang berjaya. Dalam artikel ni, saya akan kongsikan seberapa banyak yang boleh idea yang boleh saya fikir untuk pastikan perniagaan anda berjaya… Oh ya, saya sendiri…

Pinjaman Peribadi Swasta [ RUJUK TABLE INI ]

Posted on by

Rujuk Table Senarai Bank Termurah di Bawah Dalam minggu lepas, saya sibuk dengan artikel untuk pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan. Saya ingatkan yang swasta punya sudah siap, rupanya belum. dan juga, saya tak masukkan beberapa lagi bank yang lain, yang boleh anda dapatkan pinjaman.. Sebelum saya kongsikan satu table di bawah, yakni ranking interest rate…

Pinjaman Perniagaan Untuk Peniaga Bumiputera

Posted on by

Dapatkan Pinjaman Perniagaan Untuk Memulakan Perniagaan Ikutkan perancangan bisnes saya, ia memerlukan 72 ribu setahun untuk tampung gaji orang sahaja. Tak termasuk lagi plan advertising yang saya plan untuk saya buat supaya saya boleh jumpstart bisnes saya ni gila gila punya. Tapi, masalahnya siapa yang nak bagi saya 72k tu? 72k ni baru untuk gaji…

Pinjaman Peribadi MBSB Khas Untuk Kakitangan Kerajaan

Posted on by

Ok baru baru ni saya ada kongsikan pada anda satu table akan semua jenis bank dan institusi yang boleh berikan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan. Kiranya kalau anda nak cari antara interest rate yang paling rendah, memang ada dalam artikel itu. Artikel dan table yang saya maksudkan ialah, Pinjaman Peribadi Kakitangan Kerajaan Untuk artikel yang…

Pinjaman Peribadi Kakitangan Kerajaan

Posted on by

Pinjaman Peribadi untuk staff government ni kan, memang lah tersangat untung. Sebab interest rate nya tersangat rendah. Nanti saya bagi tahu, betapa rendah nya interest ratenya dan perbezaan dengan kita yang kerja swasta. Sebelum tu, saya nak kongsikan sikit tentang family saya yang banyak juga dapat kerajaan. Mula mula sekali, kakak saya, anak sulung dia…

Pinjaman Peribadi Public Bank untuk Pekerja Swasta (Gov Servant Only)

Posted on by

Saya baru tahu rupanya Public Bank pun ada sediakan satu jenis loan yang mungkin agak senang untuk Pekerja Swasta lepas. Sebab syarat annual incomenya ialah hanya 1000 ringgit sahaja sebulan. Tapi saya tak pasti, sama ada mesti 1000 ringgit sebulan, atau 1500 ringgit sebulan, sebab saya ada dua source yang berikan loan requirement yang berlainan….

Pinjaman Peribadi Swasta Blacklist

Posted on by

Kalau anda sudah diblacklist oleh Bank Negara, maka terpaksa lah beruasaha ke arah untuk diwhitelistkan semula. Sekarang saya nak cakap pasal CCRIS sebab CTOS saya tiada pengalaman. Sebelum itu, apakah yang di maksudkan ileh CCRIS dan CTOS CCRIS CCRIS atau Central Credit Reference Information System menyediakan laporan kewangan yang diuruskan oleh Biro Kredit Bank Negara…