Home » Tips Kewangan

Pinjaman Peribadi MBSB Khas Untuk Kakitangan Kerajaan

Ok baru baru ni saya ada kongsikan pada anda satu table akan semua jenis bank dan institusi yang boleh berikan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan. Kiranya kalau anda nak cari antara interest rate yang paling rendah, memang ada…

Read More »

Pinjaman Terbaik Untuk Kakitangan Kerajaan

Salam semua… So saya ada sediakan satu table khas untuk penjawat awam buat penilain. Mana satu bank atau institusi kewangan yang paling rendah interest ratenya untuk anda buat pinjaman. Table tersebut, saya ada kongsikan di artikel di sini….

Read More »

Pinjaman Peribadi Kakitangan Kerajaan

Pinjaman Peribadi untuk staff government ni kan, memang lah tersangat untung. Sebab interest rate nya tersangat rendah. Nanti saya bagi tahu, betapa rendah nya interest ratenya dan perbezaan dengan kita yang kerja swasta. Sebelum tu, saya nak kongsikan…

Read More »

Pinjaman Peribadi Public Bank untuk Pekerja Swasta (Gov Servant Only)

Saya baru tahu rupanya Public Bank pun ada sediakan satu jenis loan yang mungkin agak senang untuk Pekerja Swasta lepas. Sebab syarat annual incomenya ialah hanya 1000 ringgit sahaja sebulan. Tapi saya tak pasti, sama ada mesti 1000…

Read More »

Pinjaman Peribadi Swasta Gaji Rendah

Bila saya selidik selidk beberapa lama, antara banyak banyak bank di Malaysia ni. Pinjaman Peribadi yang paling rendah basic salary requirement yang anda boleh apply ialah Aeon Icash Personal Financing dan juga CIMB Xpress Cash Financing i. Agak…

Read More »

Pinjaman Peribadi Swasta Blacklist

Kalau anda sudah diblacklist oleh Bank Negara, maka terpaksa lah beruasaha ke arah untuk diwhitelistkan semula. Sekarang saya nak cakap pasal CCRIS sebab CTOS saya tiada pengalaman. Sebelum itu, apakah yang di maksudkan ileh CCRIS dan CTOS CCRIS…

Read More »

Kalkulator Pinjaman Peribadi

Ok, untuk kalkulator yang anda boleh guna check berapa banyak yang anda perlu bayar sebulan bila buat pinjaman peribadi macam tak berapa nak releven pun ada. Saya pun tadi malu malu tanya Aeon Consultant cara nak kira, tapi…

Read More »

Pinjaman Mudah dan Cepat – Tips Ketelusan Pinjaman Anda

Untuk rekod, dalam 40 customer yang saya refer pada Aeon dan RHB, hanya 1 orang sahaja yang lulus. Beliau adalah staff kerajaan. Loan lulus dalam 11 000 dalam masa 4 hari, dan 3 hari untuk proses duit masuk…

Read More »

Pinjaman Perkahwinan

Antara Pinjaman Peribadi Yang Paling Berpatutan Nak buat pinjaman peribadi untuk perkahwinan? Menarik juga idea tu, memudahkan, tak perlu susah susah, penat penat nak nyimpan ye dak. Tambah lagi jenis yang macam saya sendiri, bukan lah gaji sikit…

Read More »

Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Islam

Sepanjang yang saya tahu, memang tak ada syarikat pinjaman wang berlesen yang dari Muslim. Orang kita tak buat bisnes bisnes macam ni. Tak ada duit, orang kita yang perlulah lagi ada lah. Jadi jangan haraplah nak jumpa. Kalau…

Read More »