Ada Degree Tapi Kerja Kerani

No Picture

Adakah pelek? Jawapannya TIDAK!! Anda jangan ingat, belajar mechanical tapi kerja pun mesti agak teknikal, anda jangan ingat, belajar nursing, tapi akan dapat kerja jadi nurse bila kerja nanti. Sebab ia memang tak mungkin akan sama. saya sendiri,…

Read More »

Permohonan Kad Kredit Online

No Picture

Kalau anda nak apply kad kredit online, boleh sahaja. Ada banyak company 3rd party boleh urus kan macam : Compare hero Ringgit plus Imoney LoansStreet Bbazaar Tapi lebih baik anda pergi bank terus. Saya pernah register kat ringgitplus…

Read More »

Mohon Kad Kredit Tanpa Slip Gaji

No Picture

Tak ada slip gaji bukan nya masalah besar tau. Sebab kalau tak ada boleh sahaja kita buat slip gaji tu. Bukannya salah pun, dah memang company tak bagi slip gaji nak buat macam mana kan. Yang masalah sekarang…

Read More »

Kad Kredit Untuk Gaji Rendah

No Picture

Saya dah pusing satu Malaysia ni. Gaji paling minima untuk guna kad kredit ialah RM 2000. RM 2000 ni boleh jadi basic sahaja, atau pun sekali dengan OT. Saya rasa memang sekali dengan OT, kira nya gross income….

Read More »

11 Senarai Kad Kredit Terbaik Malaysia [ Update 2019 ]

No Picture

Salam semua, disebabkan terlampau banyak email duk tanya saya mana kredit kad yang terbaik. Dan saya pun jadi blur nak jawab apa. Sebab setiap kali saya buat artikel, kadang kadang saya pun lupa butiran artikel tu. Oleh itu,…

Read More »

Sambung Belajar VS Tak Sambung!!

No Picture

Jawapannya ialah SAMBUNG.. Mana yang berkesampatan dan tiada masalah untuk sambung belajar. Elok lah sambung belajar. Tak ada apa yang nak difikirkan lagi. Seronok belajar ni, korang tak payah penat penat fikir pasal duit apa semua. Saya dulu,…

Read More »

Kerja Gov Vs Swasta? Mana yang patut jadi pilihan?

No Picture

Saya pasti, ramai yang akan rasa buntu kan bila dua dua tawaran kerja dengan government dan swasta anda dapat. Harap nya, perkongsian saya dalam post ni dapat bantu serba sedikit ya. Cuba senaraikan dan bandingkan kelebihan Ini cara…

Read More »

WorkFlow Bila Cari Kerja

No Picture

WORK FLOW, atau pun proses, atau pun peringkat untuk anda cari kerja, bukan nya bermula dengan buat resume dan hantar sahaja tau. Sebaliknya, dalam Panduan Temuduga saya, anda 6 Peringkat yang anda patut ketahui… 6 Peringkat TerSebut Ialah…..

Read More »

Point Ke 2 ialah…

No Picture

Resume yang nampak smart, cantik sahaja tak guna kalau cara tulisnya tak betul. Secara ringkasnya, bila kita buat ayat dalam resume, ada 3 benda yang secara tak langsung sebenarnya kita akan cuba dapatkan. bagaiamana untuk buatkan ayat yang…

Read More »

Cara Tulis Resume

No Picture

Salam semua kepada kepada anda yang nak cari kerja.. baik pada yang freshy, mahupun yang memang sudah ada pengalaman kerja.. Saya percaya anda datang daripada HomePage saya-share.com yang buatkan macam bentuk resume tu kan? Seperti yang saya katakan…

Read More »