Contoh Rancangan Perniagaan Dobi

Perniagaan dobi, kalau betul pada tempat nya memang akan nampak pulangan yang berbaloi. Padanlah, kalau anda lihat, hampir di mana mana pun, ada sahaja kedai dbi 24 jam di buka. Kenapa boleh dibuka? Dan kenapa masih kekal dibuka?…

Read More »

10 Kemungkinan Anda Akan Gagal Temuduga

Get ready adalah kunci yang paling utama anda perlu buat bila nak buat persedian temuduga. Kalau rujuk semula apa yang saya kongsikan di panduan lengkap temuduga, saya ada kongsikan hampir kesemua faktor atau ciri ciri yang anda boleh…

Read More »

CHECK INI UNTUK PERSEDIAAN TEMUDUGA ANDA

Checklist ini saya sediakan untuk mudahkan anda persiapkan diri untuk temuduga hasil daripada artikel dan video yang saya kongsikan dalam SayaShare ni. Disebabkan ada isi kandungan dalam blog ni yang anda mungkin rasa berselerak atau pun tak pasti…

Read More »

Kenapa Mesti Dapatkan Template Premium Resume?

Sebab nya mudah. Saya pasti korang sendiri pun tahu jawapannya. Saya ingat lagi akan satu open interview yang saya datang dalam tahun lepas, 2017. [ ini dia artikel nya ]. Masa tu, kami semua yang datang open interview…

Read More »

Kenaikan Gaji Tahunan – 3 Perkara Yang Saya Nak Kongsikan

Salam semua, ikutkan pada objektif utama ialah untuk perkenalkan pada adik adik yang di level SPM akan suasana kerjaya. Hasil daripada artikel utama yang sudah, iaitu Hala Tuju Selepas SPM, saya ada nak kongsikan 5 perkara di bawah….

Read More »

Peluang Pekerjaan di Malaysia

Artikel ini adalah sambungan kepada artikel utama Hala Tuju Selepas SPM yang saya siapkan tadi. Apa yang sedang berlaku, ialah saya cuba menerangkan akan hala tuju yang akan pelajar lalui selepas SPM. Antara topik topik penting yang saya…

Read More »

Statistik Jumlah Jawatan Kosong Mengikut Negeri ( dr Jobstreet )

Saya sedang plan untuk buat satu analisis akan peluang pekerjaan yang ada di Malaysia. Source utama dan satu satu nya kita gunakan ialah daripada Jobstreet. Kalau ada yang rasa tindakan ini tidak sesuai sebab hanya mengambil dari Jobstreet…

Read More »

Pinjaman Peribadi Swasta [ RUJUK TABLE INI ]

Rujuk Table Senarai Bank Termurah di Bawah Dalam minggu lepas, saya sibuk dengan artikel untuk pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan. Saya ingatkan yang swasta punya sudah siap, rupanya belum. dan juga, saya tak masukkan beberapa lagi bank yang…

Read More »

Pinjaman Perniagaan Untuk Peniaga Bumiputera

Dapatkan Pinjaman Perniagaan Untuk Memulakan Perniagaan Ikutkan perancangan bisnes saya, ia memerlukan 72 ribu setahun untuk tampung gaji orang sahaja. Tak termasuk lagi plan advertising yang saya plan untuk saya buat supaya saya boleh jumpstart bisnes saya ni…

Read More »

Pinjaman Peribadi MBSB Khas Untuk Kakitangan Kerajaan

Ok baru baru ni saya ada kongsikan pada anda satu table akan semua jenis bank dan institusi yang boleh berikan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan. Kiranya kalau anda nak cari antara interest rate yang paling rendah, memang ada…

Read More »