Point Ke 2 ialah…

Posted on by

Resume Cantik Sahaja tak guna, tapi cara nya tulis tak betul Anda mesti belajar untuk buat ayat yang menarik perhatian dan focus orang lain untuk baca. pastikan setiap ayat yang anda hasilkan bertujuan untuk menaikkan prestasi career atau personality diri pastikan anda refer requirement kerjaya yang nak dipohon, jadikan sebagai main point resume yang anda…

HomePage Preview

Posted on by

Salam semua kepada kepada anda yang nak cari kerja.. baik pada yang freshy, mahupun yang memang sudah ada pengalaman kerja.. Saya percaya anda datang daripada HomePage saya-share.com yang buatkan macam bentuk resume tu kan? Seperti yang saya katakan di bahagian objective sana, itu adalah contoh resume yang saya design untuk buatkan presentation kita pada Company…

Tips Temuduga Khidmat Pelanggan – Vol 1-3

Posted on by

Secara Jujur Interview dalam Bidang Customer Service atau Khidmat Pelanggan, memang bukan genre atau dalam pengalaman dan pengatahuan saya. So artikel ini, adalah hasil daripada pengetahuan yang saya baca baca daripada blog blog interview utama yang saya rumuskan kepada apa yang baik untuk anda beri focus. *oh ya, persoalan ini diajukan oleh Cik Laila, lantas…

5 Kaedah Untuk Pastikan Perniagaan Makanan Yang Laris

Posted on by

Sepanjang saya hidup ni la, antara yang memang menjadi tumpuan dan dalam pemerhatian saya ialah perniagaan berasaskan makanan. Seperti contoh, kedai makan lah mudah nak faham. Baik yang seperti masak campur, atau seperti masakan Thai. Atau pun yang lebih kurang macam kedai makan mamak. Sebelum saya nak kongsikan 5 kaedah untuk anda pastikan perniagaan makanan…

Pinjaman Untuk Memulakan Perniagaan

Posted on by

Baru baru ini saya ada hasilkan sebuah artikel khas akan pinjaman yang kita boleh buat untuk perniagaan kecil kecilan kita. Kebanyak bantuan pinjaman perniagaan ini dibantu oleh usahama badan kerajaan, seperti Tekun contohnya. Tekun, memang agak popular dalam membantu perniagaan bisnes man kecil kecilan seperti kita. Padanlah kalau, lebih ramai yang ingin mendapatkan bantuan daripada…