Untung ke buat grab car

image_pdfDownloadimage_printPrint

Untuk atau tidak buat grab ni, sangat bergantung kepada kita juga. Sebab pendapatan hari hari, lagi lama kita drive, lagi lamalah peluang untuk kita dapatkan duit.

Paling tinggi saya dapat RM 149 sehari. Paling rendah beberapa hari lepas, 16 ringgit. Saya pun dah lupa berapa lama masa saya spend untuk dapatkan 16 ringgit tu.

Tapi, biasanya kalau saya dapat 10 booking, atau 10 kali penumpang dalam masa sehari, biasanya saya akan dapat income bersih daripada RM 80 ke RM 150 ringgit, dalam masa setengah hari. Sebab saya tak buat lama.

Waktu saya bawa grab biasanya daripada pukul 12 tengah hari kita jam 6 sahaja. Itu pun akan ada masa break dalam 2 jam.

Kalau memang kita niat untuk cari duit lebih, kiranya kita ada income lain bagi saya buat grab sangat berbaloi.

Sebab macam saya, dengan buat grab ni, membolehkan saya tampung kos untuk minyak dan tol highway menggunakan keuntungan grab.

Cuma, untuk cover sekali duit makan, saya masih lagi tengah berkira kira, sama ada boleh atau tidak.

Tapi kalau setakat nak cover minyak dan tol memang boleh sangat sangat. Apa apa pun, bergantung kepada tempat anda buat grab, sebab setiap tempat dan daerah, akan ada lain rate charge pemanduannya.

Dan sepanjang yang saya tahu, Taiping dan Kamunting area saya ni adalah antara yang paling rendah. Dan perjalanannya pun singkat, sebab tarikan disini semuanya dekat dekat sahaja.

Blog ni saya mula tulis masa 2016 lagi. Saya cover topik dari mula anda nak sambung belajar, cara nak cari tempat praktikal, nak cari kerja tetap, dan hinggalah ke tahap bagaimana nak uruskan kewangan. Moga perkongsian saya memberi manfaat. Tolong tinggalkan komen ya, kalau rajin. InsyaAllah saya akan reply.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer