Home » Tips Hadapi Temuduga

Cara Nak Reply Apakah Sumbangan Yang Anda Boleh Bagi Pada Syarikat

Soalan ni memang antara soalan yang tak ramai orang dapat jawab dengan betul. Bila tak ramai orang boleh jawab dengan betul, ini lah peluang kita untuk improve dan tunjukkan kebolehan sikit yang kita ni lain, dan mampu jawab…

Read More »

Kenapa Tak Boleh Cerita Buruk Company Sebelumnya..

Salam Sebelum sebelum ni kan. Saya sangat yakin fikir macam ni.. “tak ada masalah pun nak cerita buruk company sebelum nya kalau dah memang perangai diorang buruk” Ini yang saya fikir tau. Sebab banyak tulis kat internet mengatakan,…

Read More »

Baca Case Study Ni Supaya Anda DI Panggil Temuduga

Salam. Dalam proses saya belajar cara buat resume dan interview semua. Antara maklumat yang paling penting, bukan sekadar nak buatkan resume kita ni appealing sahaja. Maksud saya, dari segi pemilihan warna. Template resume apa nak guna. Bukan itu…

Read More »

35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga

Assalamualaikum, dalam banyak banyak tips temuduga. Maklumat yang penting yang patut cari ialah soalan temuduga itu sendiri. Kiranya apa yang ditanyakan pada orang yang datang temuduga tu. Kalau anda tahu maklumat ini, boleh kata best sangat lah. Untuk…

Read More »

Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Baiklah… Untuk sebelum ni. saya ada kongsikan soalan soalan lazim bila anda datang temuduga. Memang bagus anda praktis soalan soalan yang macam ni. Ibarat macam sudah menjadi soalan bocor kan. Tapi itu soalan yang lebih bersifat general. Sekarang,…

Read More »

Contoh Soalan Yang Perlu Ditanya

Alright, saya ada ingatkan sebelum ni. lupa da di artikel yang mana satu. Tujuan kita untuk tanya soalan bukan nya hadap sangat nak tahu. tapi atas beberapa sebab: Untuk menunjukkan sifat diri yang bagus Untuk mengawal sesi interview…

Read More »

Contoh Soalan Temuduga Yang Di jawab Dengan SALAH

Salam. Benda ni pernah terjadi pada saya. Masa tu saya pergi temuduga untuk TNB. Sekarang 2017. Rasanya, benda ni jadi dalam tahun 2013 atau 2014. Si Penemuduga ni tanya…. OK macam ni. sekarang ni, awak kerja dalam industri…

Read More »

Cara Menjawab Soalan Temuduga

Apakah cara yang paling senang untuk jawab? Jawapannya ialah….anda kena praktis.. kalau tak praktis, memang bila tengah temuduga tu. anda akan jadi blur. Itu sebab, dalam siri panduan lengkap temuduga saya. Saya ada bagi tahu, peruntukan sekurang kurangnya…

Read More »

Contoh Soalan Temuduga Yg Lazim Ditanya+JAWAPANNYA

Senarai Soalan Temuduga Berserta Jawapan Salam. Saya percaya, ini adalah antara post yang paling penting anda perlu tahu. Untuk sepanjang sharing tips temuduga saya di blog sayashare ni lah. Sangat sangat penting. OK.. Untuk permulaan, saya plan untuk…

Read More »

Response Pada Survey Berapa Kali Pengalaman Temuduga

Alright, artikel ini saya buat khas response pada survey yang ada antara kawan kawan kita yang dah buat sebelum ni. Mana yang masih belum, terlibat untuk buat mana mana survey di blog saya. Minta buat ya nanti, salah…

Read More »