Apakah IDEA Untuk Buatkan SESI Temuduga Anda Lebih APPEALING

Posted on by

Normally, bila sesi temuduga itu berlansung. Ia akan berlaku seperti…. Si Penemuduga akan tanya, dan anda dengan pegunnya akan menjawab. Penemuduga : Kenalkan diri awak… Orang Yg Nak Cari Kerja : Ya, nama saya Syed, saya 28 tahun, sebelum ni kerja di sekian sekian, graduate daripada U sekian sekian and bla bla.. Penemuduga : Kongsikan…

Persediaan Yang Perlu Dibuat Sebelum Pergi Interview

Posted on by

Ok, so katakan lagi 1 minggu tarikh untuk anda interview. Kalau dapat awal 2 minggu lagi sedap. So preparation kita nanti akan lebih sempurna. Untuk persedian sebelum interview ni ia sangat penting. Bayangkan, anda dapat kerja atau tidak bergantung pada dalam tempoh 15 minit itu sahaja. So kenapa tak susah payah untuk bersedia dalam 1 minggu…

7+1 Pengalaman Interview Yang Saya Sudah Pergi

Posted on by

Alright. Untuk umur saya masa tulis artikel ini ialah 29 tahun. Saya start mula cari kerja yakni selepas graduate masa umur saya 21 atau 22 tahun lebih kurang. Yang pasti graduate tahun 2009. daripada Universiti Malaysia Pahang Dan dalam artikel ini saya akan kongsikan pengalaman kerja dan interview yang pernah saya hadir sejak dari 2009…

Pengalaman Interview Dengan TNB Jana Manjung

Posted on by

Sinopsis Pengalaman Interview TNB JanaManjung Ok, so cerita dia lebih kurang macam ni lah. Ada sorang member saya yang memang berasal dari area Lumut. Entah macam mana, dia cakap ada kekosongan Juruteknik TNB di JanaManjung. Entah kenapa member saya ni bermurah hati untuk kumpulkan beberapa resume kawan kawan yang lain termasuk saya untuk hantar dia…

Tips Temuduga : Kenapa Tak Perlu Takut Bila Sesi Interview?

Posted on by

Terus terang saya cakap. Sebab kenapa dikalangan besar kita yang takut bila nak datang resume ialah sebab kita tak cukup preparation. Fikirlah macam mana pun, sebenarnya anda takut memang sebab anda tak prepare. Kalau dah prepare dan rasa semua nya anda boleh jawab, kenapa perlu takut kan. Sebab kedua anda rasa takut sebab mindset yang…