Browsing Tag: Cara Memperkenalkan Diri Semasa Temuduga

[10+35] Contoh Soalan Lazim Temuduga + JAWABANNYA

Maaf ya, kalau tajuk bunyi macam hype sikit. Apa yang saya nak kongsikan ialah, saya akan bagi tahu anda 10 contoh soalan berserta jawapan, dan lagi 35 saya akan senaraikan di bawah. 35 soalan ni, korang pilih yang…

Read More »

Pakaian Untuk Temuduga

Untuk pilih pakaian untuk temuduga tak susah pun. Yang susahnya kira sendiri yang kadang kadang terlampau berkira. Kadang kadang mesti akan rasa, aku pakai baju ni pun sekali dalam sehari je, buat apa nak beli lagi. Pakai je…

Read More »

Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Contoh Ayat Temuduga Yang Lebih Baik Salam, sebelum ini saya ada kongsikan contoh ayat temuduga yang saya biasa gunakan di artikel, cara perkenalkan diri. Pengetahuan yang saya dapat di artikel itu adalah lebih kepada pengalaman saya sendiri. Kira…

Read More »

‘5 POINTS’ >> Cara Memperkenalkan Diri Semasa Temuduga

Soalan Temuduga Yang Paling Bocor Salam, disebabkan artikel yang sebelum nya nampak berterabur, artikel yang anda baca sekarang adalah versi kedua penulisan saya untuk tips yang anda boleh gunakan bila diminta untuk kenalkan diri semasa temuduga. Kiranya, saya…

Read More »

Apakah IDEA Untuk Buatkan SESI Temuduga Anda Lebih APPEALING

Normally, bila sesi temuduga itu berlansung. Ia akan berlaku seperti…. Si Penemuduga akan tanya, dan anda dengan pegunnya akan menjawab. Penemuduga : Kenalkan diri awak… Orang Yg Nak Cari Kerja : Ya, nama saya Syed, saya 28 tahun,…

Read More »

Persediaan Yang Perlu Dibuat Sebelum Pergi Interview

Ok, so katakan lagi 1 minggu tarikh untuk anda interview. Kalau dapat awal 2 minggu lagi sedap. So preparation kita nanti akan lebih sempurna. Untuk persedian sebelum interview ni ia sangat penting. Bayangkan, anda dapat kerja atau tidak…

Read More »