Home » Tips Kerjaya

Sambung Belajar VS Tak Sambung!!

Jawapannya ialah SAMBUNG.. Mana yang berkesampatan dan tiada masalah untuk sambung belajar. Elok lah sambung belajar. Tak ada apa yang nak difikirkan lagi. Seronok belajar ni, korang tak payah penat penat fikir pasal duit apa semua. Saya dulu,…

Read More »

Kerja Gov Vs Swasta? Mana yang patut jadi pilihan?

Saya pasti, ramai yang akan rasa buntu kan bila dua dua tawaran kerja dengan government dan swasta anda dapat. Harap nya, perkongsian saya dalam post ni dapat bantu serba sedikit ya. Cuba senaraikan dan bandingkan kelebihan Ini cara…

Read More »

WorkFlow Bila Cari Kerja

WORK FLOW, atau pun proses, atau pun peringkat untuk anda cari kerja, bukan nya bermula dengan buat resume dan hantar sahaja tau. Sebaliknya, dalam Panduan Temuduga saya, anda 6 Peringkat yang anda patut ketahui… 6 Peringkat TerSebut Ialah…..

Read More »

Point Ke 2 ialah…

Resume yang nampak smart, cantik sahaja tak guna kalau cara tulisnya tak betul. Secara ringkasnya, bila kita buat ayat dalam resume, ada 3 benda yang secara tak langsung sebenarnya kita akan cuba dapatkan. bagaiamana untuk buatkan ayat yang…

Read More »

Cara Tulis Resume

Salam semua kepada kepada anda yang nak cari kerja.. baik pada yang freshy, mahupun yang memang sudah ada pengalaman kerja.. Saya percaya anda datang daripada HomePage saya-share.com yang buatkan macam bentuk resume tu kan? Seperti yang saya katakan…

Read More »

Contoh Soalan Temuduga Khidmat Pelanggan – Vol 3-3

Alright.. So hasil daripada kawan kita, pembaca blog ni, cik laila yang bertanya akan temuduga khidmat pelanggan. Saya ada sediakan 3 artikel khas untuk cover sehabis baik apa yang cik laila ni tanyakan. Ikutkan pada soalan dia. Ada…

Read More »

Cara Nak Hilangkan Nervous Semasa Temuduga – Vol 2-3

Benda ni normal. Semua orang rasa. Saya sendiri yang lebih daripada 4 ribu kali pergi temuduga ni pun akan rasa gabra sikit pada sesetengah bahagian. Tapi, apa yang saya perasan, bila dah lama lama kerja ni, pengalaman kerja…

Read More »

Tips Temuduga Khidmat Pelanggan – Vol 1-3

Secara Jujur Interview dalam Bidang Customer Service atau Khidmat Pelanggan, memang bukan genre atau dalam pengalaman dan pengatahuan saya. So artikel ini, adalah hasil daripada pengetahuan yang saya baca baca daripada blog blog interview utama yang saya rumuskan…

Read More »

10 Kemungkinan Anda Akan Gagal Temuduga

Get ready adalah kunci yang paling utama anda perlu buat bila nak buat persedian temuduga. Kalau rujuk semula apa yang saya kongsikan di panduan lengkap temuduga, saya ada kongsikan hampir kesemua faktor atau ciri ciri yang anda boleh…

Read More »

CHECK INI UNTUK PERSEDIAAN TEMUDUGA ANDA

Checklist ini saya sediakan untuk mudahkan anda persiapkan diri untuk temuduga hasil daripada artikel dan video yang saya kongsikan dalam SayaShare ni. Disebabkan ada isi kandungan dalam blog ni yang anda mungkin rasa berselerak atau pun tak pasti…

Read More »