Home » Tips Kerjaya

Contoh Soalan Temuduga Khidmat Pelanggan – Vol 3-3

Alright.. So hasil daripada kawan kita, pembaca blog ni, cik laila yang bertanya akan temuduga khidmat pelanggan. Saya ada sediakan 3 artikel khas untuk cover sehabis baik apa yang cik laila ni tanyakan. Ikutkan pada soalan dia. Ada…

Read More »

Cara Nak Hilangkan Nervous Semasa Temuduga – Vol 2-3

Benda ni normal. Semua orang rasa. Saya sendiri yang lebih daripada 4 ribu kali pergi temuduga ni pun akan rasa gabra sikit pada sesetengah bahagian. Tapi, apa yang saya perasan, bila dah lama lama kerja ni, pengalaman kerja…

Read More »

Tips Temuduga Khidmat Pelanggan – Vol 1-3

Secara Jujur Interview dalam Bidang Customer Service atau Khidmat Pelanggan, memang bukan genre atau dalam pengalaman dan pengatahuan saya. So artikel ini, adalah hasil daripada pengetahuan yang saya baca baca daripada blog blog interview utama yang saya rumuskan…

Read More »

10 Kemungkinan Anda Akan Gagal Temuduga

Get ready adalah kunci yang paling utama anda perlu buat bila nak buat persedian temuduga. Kalau rujuk semula apa yang saya kongsikan di panduan lengkap temuduga, saya ada kongsikan hampir kesemua faktor atau ciri ciri yang anda boleh…

Read More »

CHECK INI UNTUK PERSEDIAAN TEMUDUGA ANDA

Checklist ini saya sediakan untuk mudahkan anda persiapkan diri untuk temuduga hasil daripada artikel dan video yang saya kongsikan dalam SayaShare ni. Disebabkan ada isi kandungan dalam blog ni yang anda mungkin rasa berselerak atau pun tak pasti…

Read More »

Kenapa Mesti Dapatkan Template Premium Resume?

Sebab nya mudah. Saya pasti korang sendiri pun tahu jawapannya. Saya ingat lagi akan satu open interview yang saya datang dalam tahun lepas, 2017. [ ini dia artikel nya ]. Masa tu, kami semua yang datang open interview…

Read More »

Kenaikan Gaji Tahunan – 3 Perkara Yang Saya Nak Kongsikan

Salam semua, ikutkan pada objektif utama ialah untuk perkenalkan pada adik adik yang di level SPM akan suasana kerjaya. Hasil daripada artikel utama yang sudah, iaitu Hala Tuju Selepas SPM, saya ada nak kongsikan 5 perkara di bawah….

Read More »

Peluang Pekerjaan di Malaysia

Artikel ini adalah sambungan kepada artikel utama Hala Tuju Selepas SPM yang saya siapkan tadi. Apa yang sedang berlaku, ialah saya cuba menerangkan akan hala tuju yang akan pelajar lalui selepas SPM. Antara topik topik penting yang saya…

Read More »

Statistik Jumlah Jawatan Kosong Mengikut Negeri ( dr Jobstreet )

Saya sedang plan untuk buat satu analisis akan peluang pekerjaan yang ada di Malaysia. Source utama dan satu satu nya kita gunakan ialah daripada Jobstreet. Kalau ada yang rasa tindakan ini tidak sesuai sebab hanya mengambil dari Jobstreet…

Read More »

Korang Share – Saya Jawab 2 Soalan

Hi, Assalam, Sebelum saya perkenalkan diri, saya ingin ucapkan terima kasih  sebab blog en. banyak bagi informasi yang bagus kepada “jobs hunter”  seperti saya dan sangat menarik. Hargai pengorbanan en. dalam membantu orang lagi-lagi bangsa sendiri. Saya Farah lepasan Ijazah…

Read More »