Home » Kad Kredit

Permohonan Kad Kredit Online

Kalau anda nak apply kad kredit online, boleh sahaja. Ada banyak company 3rd party boleh urus kan macam : Compare hero Ringgit plus Imoney LoansStreet Bbazaar Tapi lebih baik anda pergi bank terus. Saya pernah register kat ringgitplus…

Read More »

Mohon Kad Kredit Tanpa Slip Gaji

Tak ada slip gaji bukan nya masalah besar tau. Sebab kalau tak ada boleh sahaja kita buat slip gaji tu. Bukannya salah pun, dah memang company tak bagi slip gaji nak buat macam mana kan. Yang masalah sekarang…

Read More »

Kad Kredit Untuk Gaji Rendah

Saya dah pusing satu Malaysia ni. Gaji paling minima untuk guna kad kredit ialah RM 2000. RM 2000 ni boleh jadi basic sahaja, atau pun sekali dengan OT. Saya rasa memang sekali dengan OT, kira nya gross income….

Read More »

11 Senarai Kad Kredit Terbaik Malaysia [ Update 2019 ]

Salam semua, disebabkan terlampau banyak email duk tanya saya mana kredit kad yang terbaik. Dan saya pun jadi blur nak jawab apa. Sebab setiap kali saya buat artikel, kadang kadang saya pun lupa butiran artikel tu. Oleh itu,…

Read More »

+7 Kelebihan Kad Kredit

Bila ada yang nak cari kelebihan kalau menggunakan kad kredit ni, mesti ada juga yang terfikir kad kredit hanya menambahkan sesak nafas belanjawan anda sahaja. Biasa lah orang kita, macam PTPTN. 11 kad kredit terbaik Malaysia. Bila baru…

Read More »

Kad Kredit Gaji Di Bawah RM 2000

Untuk permohonan kad kredit bagi pendapatan bulanan 2000 ringgit masih lagi tiada masalah. Ada sahaja pilihan dari bank bank ternama untuk anda buat permohonan. Yang masalahnya, bila pendapatan bulanan yang di bawah RM 2 000 ni. Mungkin akan…

Read More »

Kad Kredit Mudah Lulus

Kad Kredit, secara dasarnya memang mudah untuk lulus. Kalau pinjaman peribadi anda tidak lepas, ATAU PUN. Mungkin pinjaman peribadi lepas, tapi memerlukan anda untuk ada penjamin. Boleh la cuba cuba buat permohonan kad kredit, kerana insyaAllah ia lebih…

Read More »

Kad Kredit Aeon – Syarat Permohonan!!

Saya percaya kad kredit Aeon antara kad kredit di Malaysia yang paling mudah nak lulus. Kad kredit CIMB yang ini pun sama juga kot Sebab? Aeon, biasalah, memang pandai berniaga. Rasanya satu satu shopping complex yang boleh buat…

Read More »

Permohonan Kad Kredit Maybank

Maybank memang antara bank yang paling popular di Malaysia. Cawangan di luar negara juga ada. Kepengunaan nya juga seakan lebih meluas. Tak pasti lah kalau nak dibanding dengan bank bank yang lain bagaimana pula Kan! Mungkin bank lain…

Read More »

Syarat Mohon Kad Kredit Cimb

Seperti biasa, bila anda mula nak buat permohonan kad kredit mana mana bank pun, mesti tahu duhulu tujuan utama atau pun tambahan atau pun feature lain yang anda mungkin nak kad kredit ini anda. Seperti contoh kad kredit…

Read More »