Apa Points Yang Perlu Ada Dalam Resume

Posted on by

Salam. Untuk artikel sebelum ini, kalau betul lah susunan siri panduan temuduga yang saya buat. Sepatutnya, anda baca: Panduan Temuduga dahulu, dalam panduan ini saya kongsikan proses yang anda perlu faham bila nak dapatkan kerja. Ada 6 bahagian semuanya. Selepas tu, anda akan baca contoh resume terbaik. Ini dalam bahagian 1 tau. Contoh resume terbaik…

3 Faktor UTAMA Kenapa Mesti Buat Resume Elok2x

Posted on by

Sebagai penarik temuduga Memang tujuan utama resume untuk anda dapatkan temuduga. Kalau tak sediakan resume, memang tak boleh anda nak bersua dengan majikan. Temuduga adalah bahagian ke 5 dalam Panduan Lengkap Temuduga Kalau nak harapkan, datang sahaja mana mana syarikat yang anda nak kerja. Lepas tu, terus cakap. “saya nak kerja” dengan harapan anda akan…

Apa Points Yang Perlu Ada Dalam Resume

Posted on by

Cara Buat Resume Salam. Untuk artikel sebelum ini, kalau betul lah susunan siri panduan temuduga yang saya buat. Sepatutnya, anda baca: Panduan Temuduga dahulu, dalam panduan ini saya kongsikan proses yang anda perlu faham bila nak dapatkan kerja. Ada 6 bahagian semuanya. Selepas tu, anda akan baca contoh resume terbaik. Ini dalam bahagian 1 tau….

Contoh Resume Untuk Praktikal/Latihan Industri

Posted on by

Ada ya orang cari cara sediakan resume untuk praktikal ni… saya pun dah lupa dah masa saya hantar surat apply pratikal kat kilang KL dulu tu ada benda ni ke tak. Rasanya isi form yang HR campus dah bagi je..lupa dah..Sedar sedar sudah dapat… Apa apa pun, cerita nya macam ni lah… Sesuatu company tu,…

Contoh Resume Fresh Graduate

Posted on by

Ok untuk penulisan contoh resume bagi yang baru sahaja tamatkan pengajian. Saya memang dah sediakan video nya di panduan cara buat resume terbaik. Korang semua boleh tengok video tu sendiri. Saya juga ada selitkan cara buat resume untuk mereka yang berpengalaman juga. Korang boleh tengok video tu lah ya. Untuk artikel ni, saya nak kongsikan…