Home » Tips Buat Resume

Contoh Resume Terbaik 2017/2018 [ 2 Jam VIDEO ]

Selamat Datang ke Siri Panduan Lengkap Resume Salam. Tapi kalau saya rekomen kan beberapa post dalam artikel ini, ke artikel yang lain. Itu maksudnya PENTING ya. Mungkin saya tak letak dalam satu artikel sebab takut takut jadi terlampau…

Read More »

Apa point nak letak bila buat resume

Banyak juga point yang saya ubah tambah tukar edit update dalam blog ni. Post ni antara satunya, Untuk post yang lain saya senaraikan di bahagian bawah sekali ya. Nanti lama lama saya akan kumpulkan jadi satu page sahaja….

Read More »

Cara Buat Resume Baru Saya

Perlukah Follow Format Resume Untuk Mohon Kerja? Saya nak cakap tak perlu ikut format resume pun tak boleh juga, sebab MEMANG TIADA FORMAT pun. Sepanjang pengalaman saya buat resume, tiada siapa pun yang ada specifykan perkara atau pun…

Read More »

Contoh Resume Format Malaysia?

Salam. Kalau anda betul lah ikut turutan tips untuk dapatkan kerja dari blog SayaShare saya ni. Sepatutnya, anda datang dari page Panduan Lengkap Temuduga. Lepas tu, saya akan minta anda baca contoh resume terbaik. Dan sepatutnya, selepas contoh…

Read More »

4 Perkara Yg Saya Apply Bila Buat Resume

Bagi Saya 4 Perkara ini Adalah Yang Terbaik… Dulu masa kita masih lagi dalam proses study, lecturer akan cakap. Kalau buat resume tu, pastikan jangan lebih daripada 2 muka surat. Betul ke tak nasihat tu? Sebagai saya sendiri…

Read More »