Sebab nya mudah.

Saya pasti korang sendiri pun tahu jawapannya.

Saya ingat lagi akan satu open interview yang saya datang dalam tahun lepas, 2017. [ ini dia artikel nya ]. Masa tu, kami semua yang datang open interview ni perlu beratur panjang untuk daftar di kaunter.

Bila saya duk beratur ramai ramai tu, apa yang saya perasan. Masih lagi ramai yang tidak menggukan premium template resume.

Tak kesah lah, nak panggil premium ke, tempat berbayar ke, atau pun template yang nampak cantik ke. Asalkan lebih sedap mata memandang resume tu, itu la maksud saya.

Seperti contoh gambar di bawah

Agak agak mana yang lebih nampak best bila tengok?

Sudah semestinya yang sebelah kiri kan.

Dan mata kita sahaja, mata si penemuduga dan pemeriksa resume pun akan lebih rasa tertarik.

Tertarik akan kerajinan kita

Akan ke kreatifan kita

Akan usaha kita, sekali kerajinan lah noh..

Apa apa, ia memang buatkan anda si pencari kerja ni tampak lebih serius.

Yang masa saya pergi temuduga lat hari tu, bukan lah saya sorang sahaja resume yang nampak elok sikit ni, ada juga yang lain. tapi masih lagi ramai, dan terlampau sedikit yang menggunakan template yang nampak cantik dan smart macam atas ni.

So, pakat pakat lah guna dan rajin kan diri untuk belanja lebih sikit supaya resume anda nampak lebih tertarik di pandang..

Boleh rujuk 3 set contoh resume premium di bawah:

Set 1

Set 2

Set 3

 

The following two tabs change content below.
Salam, sebenarnya website saya tak sesuai kalau anda baca dalam telepon. Sebab maklumat atau rupa bentuk yang saya nak tunjukan pada website saya ni jadi terhad. So, saya galakkan sangat kalau anda betul betul nak faham cara buat resume, ambil masa 1 2 jam tengok website saya semula di Dekstop. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya. Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah… InsyaAllah saya akan reply

Latest posts by Syed Shaff (see all)