Kilang Yang Menawarkan Latihan Industri

Posted on by

Untuk topik ni, actually melly saya sudah cover dah sebelum ni. Ini dia artikel nya, syarikat yang menawarkan latihan industri. So boleh baca kat sana sahaja. Saya juga ada pelbagai cara untuk korang apply latihan industri juga kat artikel tu. Cuma artikel ni, saya lebih nak penekanan akan jenis kilang. Nanti kalau cakap bunyi syarikat…

Contoh Resume Untuk Praktikal/Latihan Industri

Posted on by

Ada ya orang cari cara sediakan resume untuk praktikal ni… saya pun dah lupa dah masa saya hantar surat apply pratikal kat kilang KL dulu tu ada benda ni ke tak. Rasanya isi form yang HR campus dah bagi je..lupa dah..Sedar sedar sudah dapat… Apa apa pun, cerita nya macam ni lah… Sesuatu company tu,…

Senarai Syarikat Yang Menawarkan Latihan Industri 2017 [ Seluruh MALAYSIA ]

Posted on by

Salam, akhirnya ada juga kerajinan saya untuk buat post ni. Artikel ini adalah gabungan syaraikat syarikat yang menawarkan Latihan Industri ( Tempat Praktikal ) seluruh Malaysia. Untuk rekod. Sekarang ni ada… Seribu Tujuh Ratus Enam Puluh Empat tempat untuk anda… Disebabkan terlampau banyak ada dalam list ini. Memang tak lah untuk saya senarai kan semuanya….

Cara Nak Pilih Syarikat Untuk Buat Latihan Industri

Posted on by

Bila kita sambung belajar, antara yang paling penting adalah untuk anda dapatkan pointer 3.0 dan ke atas. Mesti sekurang kurang nya 3.0. Kalau anda berjaya dapatkan 3.5 ke atas lagi bagus. Sebab apa? sebab peluang untuk dapat diterima kerja bila habis pengajian nanti akan jadi lebih mudah daripada orang yang di bawah 3.0. Macam ada…

Contoh Laporan Latihan Industri

Posted on by

Contoh Buku Log Latihan Industri Ok.. terus terang saya cakap. Untuk contoh laporan latihan industri tiada dalam artikel ni. so saya buat artikel ini untuk apa? Untuk game anda datang ke? Bukan. Saya cuma nak bantu terangkan betapa tak penting nya anda duk focus format terbaik laporan Latihan Industri ni… Ikutkan pengalaman saya dulu, Diploma…

Kesalahan Saya Masa Cari Tempat Praktikal

Posted on by

Ingat lagi, masa tu dalam ofis kat UMP, University Malaysia Pahang lah ni. Biasa lah, masa tu semua student agak kelam kabut untuk cari tempat praktikal. Dan antara ramai ramai tu, saya lah orangnnya. Staff bahagian HR ada cakap kat saya, “ kat ipoh tak ada kilang besar sangat “ Dengan hati yang lurus bendul. Saya percaya…