Home » Tips Pilih Tempat Praktikal

Kilang Yang Menawarkan Latihan Industri

Untuk topik ni, actually melly saya sudah cover dah sebelum ni. Ini dia artikel nya, syarikat yang menawarkan latihan industri. So boleh baca kat sana sahaja. Saya juga ada pelbagai cara untuk korang apply latihan industri juga kat…

Read More »

Contoh Resume Untuk Praktikal/Latihan Industri

Ada ya orang cari cara sediakan resume untuk praktikal ni… saya pun dah lupa dah masa saya hantar surat apply pratikal kat kilang KL dulu tu ada benda ni ke tak. Rasanya isi form yang HR campus dah…

Read More »

Senarai Syarikat Yang Menawarkan Latihan Industri 2017 [ Seluruh MALAYSIA ]

Salam, akhirnya ada juga kerajinan saya untuk buat post ni. Artikel ini adalah gabungan syaraikat syarikat yang menawarkan Latihan Industri ( Tempat Praktikal ) seluruh Malaysia. Untuk rekod. Sekarang ni ada… Seribu Tujuh Ratus Enam Puluh Empat tempat…

Read More »

Cara Nak Pilih Syarikat Untuk Buat Latihan Industri

Bila kita sambung belajar, antara yang paling penting adalah untuk anda dapatkan pointer 3.0 dan ke atas. Mesti sekurang kurang nya 3.0. Kalau anda berjaya dapatkan 3.5 ke atas lagi bagus. Sebab apa? sebab peluang untuk dapat diterima…

Read More »

Contoh Laporan Latihan Industri

Contoh Buku Log Latihan Industri Ok.. terus terang saya cakap. Untuk contoh laporan latihan industri tiada dalam artikel ni. so saya buat artikel ini untuk apa? Untuk game anda datang ke? Bukan. Saya cuma nak bantu terangkan betapa…

Read More »

Kesalahan Saya Masa Cari Tempat Praktikal

Ingat lagi, masa tu dalam ofis kat UMP, University Malaysia Pahang lah ni. Biasa lah, masa tu semua student agak kelam kabut untuk cari tempat praktikal. Dan antara ramai ramai tu, saya lah orangnnya. Staff bahagian HR ada cakap kat…

Read More »