Saya Dapat Jemputan Temuduga di ROHM-WAKO KELANTAN

Posted on by

ROHM WAKO Electronics, Pengkalan Chepa, Kelantan Maka tersebut lah kisah saya dapat panggilan temuduga di ROHM WAKO ELECTRONICS, Pengkalan Chepa, Kelantan. Saya percaya ini bukan jemputan khas, kiranya bukan jemputan temuduga yang memang untuk saya datang temuduga semata mata. Sebab ikut pada email yang diorang hantar, kena bawa kalkulator semua. So sudah pasti akan ada…

Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Posted on by

Contoh Ayat Temuduga Yang Lebih Baik Salam, sebelum ini saya ada kongsikan contoh ayat temuduga yang saya biasa gunakan di artikel, cara perkenalkan diri. Pengetahuan yang saya dapat di artikel itu adalah lebih kepada pengalaman saya sendiri. Kira nya, saya fikir sendiri tanpa rujuk pada apa apa yang lebih berpengetahuan. Tapi untuk artikel ini, saya…

Jawatan Kosong Kilang [4x PENGALAMAN]

Posted on by

Nak Mencari Jawatan Kosong di Kilang? Panduan ini sesuai untuk anda cari jawatan kosong kilang di Penang atau di Shah Alam sekalipun. Pendek kata, mana mana pun boleh. Yang penting, execution. Kiranya tindakan. Jangan tunggu tunggu, jangan tangguh tangguh. Pengalaman Selepas 4 Buah Kilang Saya Tempuhi Sejak dari 2011 sampai sekarang, sudah lebih 7 tahun…

Baju Kot Lelaki? Nak Pakai Ke Tak?

Posted on by

Sepanjang pengalaman saya, yang pakai baju kot bila pergi sesi temuduga ni, ada 2 manusia sahaja. Manusia pertama abang saya sendiri. Manusia yang kedua, ada masa saya pergi open interview di penang. Persoalannya? Perlu tidak pakai kot? Saya pun tak tahu, rasa nya tak perlu lah untuk saya sebab sekadar technician sahaja. Kalau yang bos bos…

Anatomi of Temuduga

Posted on by

Disclaimer.. Ada sesetengah gambar di atas bukan hak milik Saya Share. Rujuk link di bawah untuk lebih lanjut Gazelle App Creative Market //blogs.which.co.uk/technology/cameras-2/quiz/ //www.forbes.com/sites/jennagoudreau/2012/02/23/watch-out-ten-interview-questions-designed-to-trick-you/ //en.paperblog.com/what-should-you-bring-to-your-interview-1208315/ //www.best-job-interview.com/interview-clothes.html

‘5 POINTS’ >> Cara Memperkenalkan Diri Semasa Temuduga

Posted on by

Soalan Temuduga Yang Paling Bocor Salam, disebabkan artikel yang sebelum nya nampak berterabur, artikel yang anda baca sekarang adalah versi kedua penulisan saya untuk tips yang anda boleh gunakan bila diminta untuk kenalkan diri semasa temuduga. Kiranya, saya ubah dan upgrade artikel yang sebelum nya untuk buat panduan ini lebih baik dari yang sebelum nya…..

Buatkan Sesi Temuduga Berlangsung pada Tone Yang Sepatutnya…

Posted on by

Maksud saya di sini, bila dalam temuduga, jangan jawab soalan dia tu macam robot. Atau kaku sangat. Cuba rileks, cuba buat macam anda sembang biasa sahaja. Kalau anda buat macam ni, gabra pun kurang. Confident level anda pun pasti akan naik. Dan harapnya expectation dia kat kita tu juga akan lebih baik lah kan. Antara…

Cara Saya Buat Persedian Temuduga

Posted on by

Alright. Biasa nya, memang ini yang akan buat, atau paling tidak pun, ini yang saya plan nak buat. Harap anda diberitahu untuk datang interview lebih awal sikit lah ya. Lebih mudah untuk buat persediaan nanti. Yang Pertama Saya akan practise berdialog ibarat macam tengah saya bertemuduga. Kiranya macam berangan lah. Tak kesah la, time nak…