Home » Tips Hadapi Temuduga

Response Pada Survey Berapa Kali Pengalaman Temuduga

Alright, artikel ini saya buat khas response pada survey yang ada antara kawan kawan kita yang dah buat sebelum ni. Mana yang masih belum, terlibat untuk buat mana mana survey di blog saya. Minta buat ya nanti, salah…

Read More »

Saya Dapat Jemputan Temuduga di ROHM-WAKO KELANTAN

ROHM WAKO Electronics, Pengkalan Chepa, Kelantan Maka tersebut lah kisah saya dapat panggilan temuduga di ROHM WAKO ELECTRONICS, Pengkalan Chepa, Kelantan. Saya percaya ini bukan jemputan khas, kiranya bukan jemputan temuduga yang memang untuk saya datang temuduga semata…

Read More »

Pakaian Untuk Temuduga

Untuk pilih pakaian untuk temuduga tak susah pun. Yang susahnya kira sendiri yang kadang kadang terlampau berkira. Kadang kadang mesti akan rasa, aku pakai baju ni pun sekali dalam sehari je, buat apa nak beli lagi. Pakai je…

Read More »

Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Contoh Ayat Temuduga Yang Lebih Baik Salam, sebelum ini saya ada kongsikan contoh ayat temuduga yang saya biasa gunakan di artikel, cara perkenalkan diri. Pengetahuan yang saya dapat di artikel itu adalah lebih kepada pengalaman saya sendiri. Kira…

Read More »

Jawatan Kosong Kilang [4x PENGALAMAN]

Nak Mencari Jawatan Kosong di Kilang? Panduan ini sesuai untuk anda cari jawatan kosong kilang di Penang atau di Shah Alam sekalipun. Pendek kata, mana mana pun boleh. Yang penting, execution. Kiranya tindakan. Jangan tunggu tunggu, jangan tangguh…

Read More »

Baju Kot Lelaki? Nak Pakai Ke Tak?

Sepanjang pengalaman saya, yang pakai baju kot bila pergi sesi temuduga ni, ada 2 manusia sahaja. Manusia pertama abang saya sendiri. Manusia yang kedua, ada masa saya pergi open interview di penang. Persoalannya? Perlu tidak pakai kot? Saya…

Read More »

Anatomi of Temuduga

Disclaimer.. Ada sesetengah gambar di atas bukan hak milik Saya Share. Rujuk link di bawah untuk lebih lanjut Gazelle App Creative Market https://blogs.which.co.uk/technology/cameras-2/quiz/ http://www.forbes.com/sites/jennagoudreau/2012/02/23/watch-out-ten-interview-questions-designed-to-trick-you/ http://en.paperblog.com/what-should-you-bring-to-your-interview-1208315/ http://www.best-job-interview.com/interview-clothes.html

Read More »

‘5 POINTS’ >> Cara Memperkenalkan Diri Semasa Temuduga

Soalan Temuduga Yang Paling Bocor Salam, disebabkan artikel yang sebelum nya nampak berterabur, artikel yang anda baca sekarang adalah versi kedua penulisan saya untuk tips yang anda boleh gunakan bila diminta untuk kenalkan diri semasa temuduga. Kiranya, saya…

Read More »

Buatkan Sesi Temuduga Berlangsung pada Tone Yang Sepatutnya…

Maksud saya di sini, bila dalam temuduga, jangan jawab soalan dia tu macam robot. Atau kaku sangat. Cuba rileks, cuba buat macam anda sembang biasa sahaja. Kalau anda buat macam ni, gabra pun kurang. Confident level anda pun…

Read More »

Cara Saya Buat Persedian Temuduga

Alright. Biasa nya, memang ini yang akan buat, atau paling tidak pun, ini yang saya plan nak buat. Harap anda diberitahu untuk datang interview lebih awal sikit lah ya. Lebih mudah untuk buat persediaan nanti. Yang Pertama Saya…

Read More »