Syarat Syarat Pinjaman Peribadi Aeon

image_pdfDownloadimage_printPrint

Pinjaman peribadi AEON boleh kata yang ketiga paling mudah saya rasa untuk kita pinjam duit. Yang paling mudah, mungkin easy RHB kalau ada lagi, kedua, personal loan daripada CIMB Bank, yang anda boleh apply guna CIMBCLICK atau pun touchngo app.

Dan yang ketiga paling mudah AEON ini, kita memang kena pergi ke AEON Center.

Tapi senang sahaja nak lepas loan ni, saya pun dah lepas dah sekali dulu. Rasanya saya pinjam 9000. Motor pun saya pinjam dari Aeon juga.

Untuk syarat syarat pinjaman peribadi AEON

  1. kerakyatan Malaysia sahaja
  2. minimum gross income mesti atleast RM 1500. Gross income ini maksudnya, katakan basic anda RM 1200, tapi mungkin elaun ada dapat banyak dalam 500. So gross income anda ialah RM 1200 + 500 = RM 1700. RM 1700 ini pula tolak 11% untuk KWSP. Kalau memang di atas RM 1500 kira lepaslah tu.
  3. untuk amount pinjaman daripada RM 1000 ke RM 100 000.
  4. umur pula, daripada 18 tahun ke 65 tahun
  5. mesti ada payslip atau pun ada masuk caruman EPF.
  6. lagi cantik kalau anda sudah bekerja atleast 3 bulan

Table kadar pinjaman AEON Personal Loan

Bahana Personal Loan Aeon

Aeon ni, walaupun senang lulus. Tapi korang jangan cuba lambat bayar tau. Sebab bila lambat bayar, operator yang call anda untuk ingatkan bayaran memang boleh buatkan kita sakit hati.

Dia punya call tu macam tak berhenti, lagi sakit hati bukan sorang sahaja yang call anda, tapi ramai, akan ada 2 3 orang lagi yang buat buat tanya padahal orang yang call pertama dah tanya.

Kalau anda tak jawab call, operator mula akan call family, masa ni kita akan rasa malu. haha

dan last sekali dia akan ugut untuk datang ke rumah untuk minta hutang. So better angkat, dan kalau terlewat, bagi tahu sahaja terlewat bayar dan nanti akan bayar 2 bulan terus.

Dan bila terlewat bayar, walaupun hanya 1 hari, memang tinggi juga denda yang anda akan dikenakan.

Begitulah, ok la jugakan daripada pinjam dengan Along.

Blog ni saya mula tulis masa 2016 lagi. Saya cover topik dari mula anda nak sambung belajar, cara nak cari tempat praktikal, nak cari kerja tetap, dan hinggalah ke tahap bagaimana nak uruskan kewangan. Moga perkongsian saya memberi manfaat. Tolong tinggalkan komen ya, kalau rajin. InsyaAllah saya akan reply.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer