Kenapa Tak Boleh Cerita Buruk Company Sebelumnya..

Posted on by

Salam Sebelum sebelum ni kan. Saya sangat yakin fikir macam ni.. “tak ada masalah pun nak cerita buruk company sebelum nya kalau dah memang perangai diorang buruk” Ini yang saya fikir tau. Sebab banyak tulis kat internet mengatakan, tak boleh cerita buruk company sebelum nya masa interview. So saya tak percaya pendapat ni. Sehingga lah…

Pengalaman Temuduga Saya Yg Paling Latest – Osram Sdn Bhd

Posted on by

Baru baru ni, lebih kurang dalam bulan lepas. Saya ada hadiri satu open interview yang di anjurkan oleh Osram. Tujuan saya buat artikel ni, saja nak share apa mindset yang korang patut ada bila datang Open Interview yang ramai ramai macam ni. Tambah lagi kalau company besar macam Osram kan. Mesti lah berduyun duyun yang…

KAIS SEBULAN, MAKAN SEBULAN

Posted on by

Pernah tak duit tak cukup hujung bulan? Pernah tak, duit kat dalam bank tu kurang daripada 50 ringgit? Bukan senang nak keluarkan duit bawah 50 ni. Punya la bersorok badan jangan bagi orang nampak. Kononnya takut orang curi password. Padahal malu sebab duit keluar sekeping je..haha Saya nak tulis ni pun rasa malu..kiki Duit bawah…