Jawatan Kosong di Kelantan – Saya Tolong Cari

Saya LIST Kan Senarai Kerja Kosong di Kelantan Untuk Anda

Untuk saya tunjukkan apa dia jawatan kosong yang di Kelantan yang anda boleh apply, macam biasa anda semua terpaksa buat kerja sedikit dengan mengisi butiran pada tahap yang paling baik supaya permohonan anda berjaya. Mana yang rasa malas, atau rasa tak sure jangan risau, saya sudah ada sediakan video nya untuk bantu anda.

Nanti saya akan tunjukkan video nya, buat masa sekarang, saya nak tunjuk di mana tempat untuk cari kerja yang saya maksudkan sekarang ni. Jawapannya adalah di Maukerja..

KLIK DI SINI Untuk Daftar MauKerja

KLIK DI SINI Untuk Video Panduan Daftar MauKerja

Seperti yang anda boleh lihat, untuk rekod, sekarang ini ada 35 jenis jawatan yang terdapat di MauKerja. 35 jawatan ni bukan untuk 35 orang ya, sebab setiap jawatan tu ada yang nak beberapa orang lagi. Ada juga yang nak berpuluh lagi, jadi insyaAllah boleh la anda dapat nanti…

Untuk lihat sendiri kerja kosong yang terdapat di Kelantan, anda boleh ubah ruang kosong lokasi kepada negeri Kelantan seperti di bawah.

atau pun, boleh gunakan link ini untuk cari jawatan kosong di Kelantan yang masih lagi available <<<< CLICK Here

atau kalau nak cari jawatan kosong di seluruh Malaysia, boleh guna link ini, MauKerja Malaysia

Bila sudah tengok jawatan apa yang anda nak apply, jangan lupa, jadikan rujukan video dan artikel saya di Panduan isi Borang Maukerja untuk buatkan permohonan anda lebih terjamin untuk lepas.

Selesai.. Itu sahaja..

Kalau nak teruskan membaca boleh terus kan, sebab saya nak kongsikan dua benda.

Pertama, akan pengalaman salah satu temuduga saya di Rohm Wako iaitu…

Saya REJECT temuduga ROHM WAKO semalam (29 hb June 2017), anda boleh baca kenapa di artikel ini, Jemputan Temuduga oleh Rohm Wako

Dan kedua, adalah antara pendapat lemah saya akan peluang pekerjaan di Kelantan, kampung isteri saya ni…

oh ya, kalau masih lagi tak kenal saya, anda boleh baca di About Me ya. Ini pula link untuk pengalaman kerja saya.

OK, sememangya, di Kelantan memang kurang jawatan kosong khas nya untuk bidang macam engineering macam saya ni. Rasanya, bidang bidang lain ada juga masalah tiada peluang pekerjaan. Untuk perhotelan, rasanya tiada masalah. Kawasan perainginan, banyak juga di sini. Hospital, untuk jawatan kosong jururawat pun mungkin tiada masalah sangat.

Apa yang saya perhatikan, orang sini memang kebanyakan berniaga. Kalau anda memang pandai buat roti canai, elok lah pindah Kelantan terus. Sebab sini India kurang. Mamak kurang. Tak macam tempat lain.

Peluang Pekerjaan Terbaik di Kelantan?

Bagi saya, kalau nak hidup mewah juga di Kelantan ni. ialah bekerja dengan Kerajaan. Contoh, jadi Cikgu. Saya pun tengok rumah rumah kat sini, besar besar kebanyakannya rumah Cikgu.

Bekerja Sendiri

Seterusnya, yang saya rasakan terbaik untuk anda cari duit di Kelantan, ialah jalankan perniagaan sendiri. Sama ada buat rumah. Kedai makan.

Kerja Kilang

Kilang bukan lah tiada langsung. Pengkalan Chepa tu. Agak lebih dari 1 juga lah kan. Jadi tiada masalahnya kalau cuba minta kerja di sana. Kalau tak nak sebab gaji sikit pun tak mengapa. Cuba dulu, cari pengalaman. Nanti cabut lah pergi negeri lain.

Insurance?

Kerja Insurance, memang kat mana mana pun boleh kasi untung punya. Dan saya perhatikan banyak juga agensi atau institusi insurance yang memang nak hire orang di Kelantan. Anda boleh contact saya untuk tahu.

Banking?

Banking pun memang ada sahaja kerja kosong di mana mana.

Kerja di Shopping Complex/Mall + Tesco

Sejak AEON sudah naik, saya pasti ramai pun perasan akan peluang pekerjaan yang bertambah. Lagi pula akan ada satu lagi Shopping Complex berhadapan dengan Station Bas Lembah Sireh akan di buka.

Berhadapan dengan AEON juga, Shopping Complex baru ni.

Untuk senarai kerja kosong yang saya dapat cari memang banyak kerja kosong dari AEON. Anda boleh rujuknya nanti, tapi saya memang akan listkan semua jawatan kosong yang berkaitan dengan Shopping Mall ini semua dalam satu bahagian.

Fast Food

Fast Food, macam KFC, Pizza, Nandos. Mana yang ada juga dalam AEON memang ada peluang pekerjaan yang banyak juga. Hei, mana yang kerja di AEON contoh macam Nandos, VIVO atau yang sama waktu dengan nya ni gaji bukan sikit tau. 2k boleh cecah juga tu.

Dan, saya juga ada senarai kan jawatan kosong yang anda boleh apply untuk bidang kerjaya Fast Food ni.

Baik lah.

InsyaAllah, di masa akan datang. Saya akan tambah lagi peluang pekerjaan untuk warga Kelantan ni.

Jangan lupa tengok sidebar saya, saya ada kongsikan panduan buat resume untuk adik adik fresh graduate, dan juga yang sudah ada pengalaman.

The following two tabs change content below.
Saya tahu, bukan nak senang nak cari kerja. Tp sangat senang kalau anda tahu cara nya. Itu sebab saya sediakan SayaShare ni. Untuk berkongsi kenapa saya cakap ia tak sesukar yang anda sangkakan. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya.Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah…InsyaAllah saya akan reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *