Peringkat 2 – Cara Apply Kerja

Artikel ini, saya ada kongsikan lebih dari 10 cara untuk cari kerja. Anda MESTI buat semua satu per satu kalau nak dapatkan result yang terbaik…

Oh ya…

Kalau anda baca pengalaman dan biodata siapa saya. Sepatutnya anda sudah kenal siapa saya ni. Time saya tulis dan dirikan blog ni masa umur 29 tahun. Saya dan berpindah randah dari kilang ke satu kilang yang lain dan berkali kali. Gaji dari ratus ratus dan ribu riban.

Baca //www.saya-share.com/about-me/ untuk kenal siapa saya…

Baca artikel //www.saya-share.com/cari-kerja-kosong-kilang/ untuk tahu pengalaman kerja saya.

Saya bukan nak beriya ya. Kalau beriya saya dah tempek muka saya di mana mana kat blog ni. Sebaliknya saya senyap senyap. Sebab ada isu isu sensitif macam jumlah gaji pun saya share kat blog ni.

Jadi macam tak berapa manis lah kalau kawan kawan saya tahu. Biar lah kita senyap senyap macam itu je.

Eh da melarat ke lain.

Apa yang saya nak bagi tahu ialah, saya sudah ada pengalaman. Luas dan lama juga lah.

Jadi, jangan lah tak percaya, atau fikir macam buang masa pula akan cara dapatkan kerja yang lebih dari 10 saya ni.

Ini dia artikel nya sekali lagi.. //www.saya-share.com/tips-cari-kerja-kosong/

Mana yang nak cari kerja kilang, saya ada post khas untuk anda, //www.saya-share.com/cari-kerja-kosong-kilang/

Ini antara point point penting yang saya highlightkan kelebihan kalau menggunakan jobstreet, //www.saya-share.com/kelebihan-kalau-mencari-kerja-di-jobstreet/

Sebabkan berdaftar dengan Jobstreet itu penting, saya sudah siapkan post khas, cara untuk isi borang Jobstreet juga, rujuk artikel ini, //www.saya-share.com/panduan-isi-borang-jobstreet/

JobsMalaysia

MauKerja

Untuk tips cara dapatkan kerja kerajaan, anda boleh faham caranya di post ini, //www.saya-share.com/kerja-kosong-kerajaan/

Dan untuk anda yang mencari kerja di Singapore, ini dia caranya //www.saya-share.com/tips-kerja-di-singapore/