SERONOK TAU Sambung Belajar Ni…Pengalaman SAYA

Memang seronok sambung belajar ni. Maksud saya yang sambung lepas SPM. Samada University dan Politeknik.

Memang best. Tak macam time sekolah dulu, kena pakai uniform. Nak kena gosok lagi. Kasut putih tu nak kena kapur. Malas nya semua tu. Terkilan nye bila penat penat cuci tapi kotor balik. Kalau pengawas kasut hitam lain lah kan. Kalau mawas yang macam kami ni? Adoi..

Tapi bila dekat U, pakai baju biasa sudah. Tapi berkasut. Asalkan nampak kemas kan..

Waktu kelas pun dah lain.

Tak ada nak fit pada satu satu masa macam sekolah.

Contoh macam hari isnin..

Mungkin kelas satu 8 sampai 9 pg..lepas tu break, sambung pula kelas kul 11 sampai 1 contoh nya..

Petang mungkin lagi satu kelas.

Ada yang kadang kadang satu kelas je satu hari. Mungkin ambil masa 1 atau 2 jam sahaja. Selebihnya? Dulu saya main counter strike lah lawan bilik lain. Tak pun, main game bola PES. Tidor? Lagi la best…

Ada kelas kawan saya lagi dahsyat..hari jumaat kelas diorang 1 je. So punya la baik, lecturer buat kelas tu hari lain. Selit time lain yang free. Kiranya hari jumaat free gear. Best gitu donk..

Tapi jangan best ajer fikir. Ada tugas yang paling penting tau masa kita sambung belajar.

Ini yang menentukan kita ni ok ke tak dapat keje nanti. Memang la semestinya, tapi kalau kita bersungguh adalah nampak cerah sikit masa depan dengan gaji yang baik..

Korang dah baca, artikel berkenaan pointer saya? Baca ni Apa itu Pointer dan Kenapa Kena Dapatkan 3.0 Ke Atas?

 

The following two tabs change content below.
Saya tahu, bukan nak senang nak cari kerja. Tp sangat senang kalau anda tahu cara nya. Itu sebab saya sediakan SayaShare ni. Untuk berkongsi kenapa saya cakap ia tak sesukar yang anda sangkakan. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya.Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah…InsyaAllah saya akan reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *