SERONOK TAU Sambung Belajar Ni…Pengalaman SAYA

Memang seronok sambung belajar ni. Maksud saya yang sambung lepas SPM. Samada University dan Politeknik.

Memang best. Tak macam time sekolah dulu, kena pakai uniform. Nak kena gosok lagi. Kasut putih tu nak kena kapur. Malas nya semua tu. Terkilan nye bila penat penat cuci tapi kotor balik. Kalau pengawas kasut hitam lain lah kan. Kalau mawas yang macam kami ni? Adoi..

Tapi bila dekat U, pakai baju biasa sudah. Tapi berkasut. Asalkan nampak kemas kan..

Waktu kelas pun dah lain.

Tak ada nak fit pada satu satu masa macam sekolah.

Contoh macam hari isnin..

Mungkin kelas satu 8 sampai 9 pg..lepas tu break, sambung pula kelas kul 11 sampai 1 contoh nya..

Petang mungkin lagi satu kelas.

Ada yang kadang kadang satu kelas je satu hari. Mungkin ambil masa 1 atau 2 jam sahaja. Selebihnya? Dulu saya main counter strike lah lawan bilik lain. Tak pun, main game bola PES. Tidor? Lagi la best…

Ada kelas kawan saya lagi dahsyat..hari jumaat kelas diorang 1 je. So punya la baik, lecturer buat kelas tu hari lain. Selit time lain yang free. Kiranya hari jumaat free gear. Best gitu donk..

Tapi jangan best ajer fikir. Ada tugas yang paling penting tau masa kita sambung belajar.

Ini yang menentukan kita ni ok ke tak dapat keje nanti. Memang la semestinya, tapi kalau kita bersungguh adalah nampak cerah sikit masa depan dengan gaji yang baik..

Korang dah baca, artikel berkenaan pointer saya? Baca ni Apa itu Pointer dan Kenapa Kena Dapatkan 3.0 Ke Atas?

 

Blog ni saya mula tulis masa 2016 lagi. Saya cover topik dari mula anda nak sambung belajar, cara nak cari tempat praktikal, nak cari kerja tetap, dan hinggalah ke tahap bagaimana nak uruskan kewangan. Lebih kepada investment itulah, bagaimana nak cari duit lebih, dan bagaimana nak menjaminkan hari tua kita ni nanti lebih mudah.

Leave a reply:

Your email address will not be published.