Dulu saya macam tu juga. Rasa terkilan sebab kawan kawan sekerja dapat tempat lain. Tapi bila dah lama lama, sebenarnya apa yang saya rasa sedih tu tak perlu pun.

Buat apa nak sedih…Buat apa apa nak ingat ingat kawan kawan baik yang ada peluang lebih baik di tempat lain.

Kalau offer yang kawan tu dapat lebih baik, environment kerja pun ok. KENAPA DIA TAK PERGI?? KENAPA PULA KITA NAK HALANG??

So patutnya kita syukur lah dia dapat, dan harapnya rezeki tu akan dapat kat kita juga.

Tak kan kita nak dia ada kat company haprak ni kan.

Ok, itu je saya nak cakap.

Jangan sedih atau rasa down bila kawan sekerja dapat offer tempat lain, sebab itu rezeki dia.

InsyaAllah anda pun akan dapat rezeki yang baik juga.

Kalau tak di tempat kerja lain, mungkin di kilang yang anda kerja sekarang ni.

Alright?

tips cara cari kerja kilang << baca ni kalau rajin.
The following two tabs change content below.
Salam, sebenarnya website saya tak sesuai kalau anda baca dalam telepon. Sebab maklumat atau rupa bentuk yang saya nak tunjukan pada website saya ni jadi terhad. So, saya galakkan sangat kalau anda betul betul nak faham cara buat resume, ambil masa 1 2 jam tengok website saya semula di Dekstop. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya. Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah… InsyaAllah saya akan reply

Latest posts by Syed Shaff (see all)