Contoh Resume Untuk Praktikal/Latihan Industri

Posted on by

Ada ya orang cari cara sediakan resume untuk praktikal ni… saya pun dah lupa dah masa saya hantar surat apply pratikal kat kilang KL dulu tu ada benda ni ke tak. Rasanya isi form yang HR campus dah bagi je..lupa dah..Sedar sedar sudah dapat… Apa apa pun, cerita nya macam ni lah… Sesuatu company tu,…

Contoh Resume Fresh Graduate

Posted on by

Ok untuk penulisan contoh resume bagi yang baru sahaja tamatkan pengajian. Saya memang dah sediakan video nya di panduan cara buat resume terbaik. Korang semua boleh tengok video tu sendiri. Saya juga ada selitkan cara buat resume untuk mereka yang berpengalaman juga. Korang boleh tengok video tu lah ya. Untuk artikel ni, saya nak kongsikan…

Contoh Cover Letter Untuk Fresh Graduate ( Dan Cara Buat )

Posted on by

Sebelum kita mula, saya rasa buat masa ni saya tak cover cover letter untuk mereka yang sudah berpengalaman kot. Sebab ia lebih kurang sama sahaja dengan cara buat resume cara olah ayat nya. So dalam artikel ni saya hanya akan cover untuk yang fresh graduate sahaja. Sebab cara pengolahan ayat kena pandai sikit. Mana yang…