Pinjaman Peribadi Swasta [ RUJUK TABLE INI ]

Rujuk Table Senarai Bank Termurah di Bawah

Dalam minggu lepas, saya sibuk dengan artikel untuk pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan. Saya ingatkan yang swasta punya sudah siap, rupanya belum. dan juga, saya tak masukkan beberapa lagi bank yang lain, yang boleh anda dapatkan pinjaman..

Sebelum saya kongsikan satu table di bawah, yakni ranking interest rate pinjaman peribadi bank seluruh Malaysia. Adalah sedikit disclaimer yang saya kena tekan dahulu.

Iaitu!!

Interest rate kita yang kerja swasta ni (ya saya pun kerja kilang ) tak macam yang kakitangan kerajaan dapat. Diorang ni, bukan setakat interest nya rendah, malah kebarangkalian untuk dapatkan loan itu pun lebih mudah.

Image credited to seek.com.au

SAYA TAK PUAS HATI?? Memang pun, seolah olah kita yang kerja swasta ni macam bahan untuk Bank untung lebih. Tapi itu lah, kalau dah duduk di Malaysia ni, macam nak hidup kalau tak ada hutang kan….fuh negative saya..

OK lah, jom saya kongsikan table Senarai Ranking Institusi Kewangan Untuk Pekerja Swasta

Disclaimer:

Sebelum anda refer pada table dibawah, saya ada beberapa disclaimer nak terangkan dahulu.

Saya setkan jumlah pinjaman kepada 20 ribu ringgit, untuk 4 tahun tempoh pinjaman. Jadi korang bezakan sendiri mana satu yang paling rendah. Untuk Interest Rate yang saya set kan di bawah pula, ini adalah value yang terendah. Jadi mungkin akan berbeza sikit kalau anda pergi ke bank dan cek sendiri bulanan berapa…

Yang terakhir, tak semua bank dan institusi kewangan saya senarai kan di bawah, malas pula. tapi di bawah ni, adalah antara yang kebiasaannya orang dapatkan loan.

Cara Nak Gunakan Table di Atas?

Senang sahaja, anda KLIK atas sekali untuk ‘Sort’. Lebih sesuai kalau Sort pada bulanan yang paling rendah di atas kan. Jadi boleh la tengok mana satu ranking bank yang paling rendah. Cuma anda perlu verify pula dengan basic salary anda berapa.

Table di atas, mungkin tidak sesuai untuk anda view dari mobile, nanti lah, kalau ada bajek saya beli aplikasi untuk bagi nampak lebih baik sikit. Nanti ya…

Syarat Dan Cara Untuk Buat Pinjaman

Untuk syarat pinjaman setiap bank, kalau ada nama bank itu boleh di KLIK. Anda boleh la KLIK, sebab saya memang ada sediakan syarat syarat nya. Kalau tiada, boleh request, tinggalkan komen di bawah saya akan buatkan..

Cara Pinjaman?

Anda jadikan Table di atas untuk plan, mana bank yang anda patut start motor dulu untuk pergi. Tak perlu contact saya untuk apply. Sebab saya dah tak buat sekarang, ramai orang tak lepas. Jadi saya sudah malas untuk follow up. So sekarang, untuk cara apply. Start motor, pergi kepada Bank yang paling rendah berdasarkan table yang saya di buat atas ya.

The following two tabs change content below.
Saya tahu, bukan nak senang nak cari kerja. Tp sangat senang kalau anda tahu cara nya. Itu sebab saya sediakan SayaShare ni. Untuk berkongsi kenapa saya cakap ia tak sesukar yang anda sangkakan. Kenali saya di Biodata Saya, dan 7 tahun pengalaman kerja saya.Untuk apa masalah, boleh contact saya di sini, atau tinggalkan comment di bawah…InsyaAllah saya akan reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *