Kerja Sambilan di Rumah Pasang Barang

Nak di jadikan cerita, dalam minggu lepas. Saya memang tengah cari maklumat untuk saya share berkenaan dengan ‘kerja sambilan yang di buat di rumah’. Lepas tu, chat punya chat, tiba tiba memang ada sorang kenalan saya yang buat di Kedah ni. Ya, memang barang dari kilang tu sampai ke rumah. Barang apa? Kalau dah nama…

Cara Daftar Dengan MauKerja!! MUSUH Baru Jobstreet

Salam. Seperti yang kita sedia maklum. Jobstreet adalah tempat mencari kerja yang paling ramai orang guna di Malaysia. [Saya tiada statistik, tapi saya yakin jobstreet paling ramai]. Untuk skop bidang kerjaya swasta lah. Untuk Kerajaan, anda kena rujuk SPA lah macam biasa. Tapi ada yang baru… MEET MAUKERJA… MauKerja baru lagi beberapa tahun ni beroperasi….

Jobstreet VS Maukerja VS JobsMalaysia

Jobstreet memang sudah beroperasi sejak 1997 lagi. Dan sehingga sekarang ni, ada dekat 800 orang yang berkhidmat untuk mengembangkan Jobstreet yang ada sekarang. Bukan setakat Malaysia, malah di negara negara lain juga seperti Vietnam, Singapore tu pasti lah, Indonesia dan filipina juga. Dalam tahun 2014. Jobstreet juga da bekerjasama dengan syarikat cari kerja Australia juga….

Contoh Resume Terbaik 2017 – 2018

Selamat Datang ke Siri Panduan Lengkap Resume Salam. Anda mungkin perasan akan beberapa artikel dalam blog SayaShare saya ni kongsi tips cara buat resume. Apa beza nya tips resume di artikel tu berbanding dengan artikel yang sekarang ni? Bezanya ialah, tips resume ini adalah yang paling utama untuk topik resume. Ingat, topik cara buat resume…

Jawatan Kosong di Kelantan – Saya Tolong Cari

Saya LIST Kan Senarai Kerja Kosong di Kelantan Untuk Anda So nak cari kerja di Kelantan ya. OK OK, mari kita analisa sama sama. Sebelum kita pergi lebih jauh, mari kita sama sama tq kat wife saya yang turut membantu. Kalau tak, saya pun jadi payah nak focus mana satu kawasan industri, dan tumpuan kerja…

Panduan Daftar/Isi Borang JobsMalaysia

Dalam post yang lepas, saya ada kongsikan cara untuk aktif dan update maklumat anda di Jobstreet. Juga dengan beberapa feature feature menarik yang jobstreet sendiri telah sediakan. Tapi kali ini, saya cuba untuk berkongsi dengan lagi satu pelopor website kerjaya negara, iaitu JobsMalaysia. How Good Lah Sangat JobsMalaysia ni? Bagi saya, dari segi design dan…

Cara Menyimpan Duit Gaji Kecil

Adoi. Macam mana ni ya. Gaji pun sikit. Lagi nak menyimpan pula. Nak bagi Mak memang tak boleh ni. Tapi, tak kan tak bagi, kalau aq dah memang duduk dengan mak sekali ni. Bagi RM 50 je boleh tak? Erm macam mne ni. Image – HowStuffWorks Eh. Saya bukan perli korang ya. Saya sendiri pernah…

Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen [OR SLIP GAJI]

Hamboi kau, nak duit. Tapi tak ada slip gaji pula ya. Macam mana ni? Jap jap. Ada berniaga sendiri ke macam mana? Kalau ada boleh la direkodkan keuntungan tu macam mana. Kalau tak ada, dan sememangnya tak bekerja sendiri atau pun tak bekerja dengan orang lain. Teruskan lah diri anda yang malas nak berduit tu….

Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Contoh Ayat Temuduga Yang Lebih Baik Salam, sebelum ini saya ada kongsikan contoh ayat temuduga yang saya biasa gunakan di artikel, cara perkenalkan diri. Pengetahuan yang saya dapat di artikel itu adalah lebih kepada pengalaman saya sendiri. Kira nya, saya fikir sendiri tanpa rujuk pada apa apa yang lebih berpengetahuan. Tapi untuk artikel ini, saya…

Cara Menyimpan Duit

Sebelum ni saya ada share, cara untuk menyimpan duit untuk duit yang kecil. Tak payah baca artikel itu sekarang, sebab tips saya mudah sahaja. Kalau dah meamng gaji kecil, duit bulanan anda nak dapat itu kecil, tak banyak. Buat susah susah lagi nak simpan. Jadi lebih baik usaha untuk banyakkan nya Untuk yang kes sekarang…