Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

Antara kerja kosong yang paling sesuai dengan perempuan ialah jadi KERANI. Dan sebabkan pelawat blog saya ni ramai perempuan. Jadi saya list kan lah jawatan kosong khas untuk kerani di sini.. Gaji Berapa? Untuk gaji pun ada disenaraikan, tapi untuk jumlah berapa yang anda dapat kalau layak macam biasa bergantung kepada tempat. Macam biasa, kebanyakan… Read more Senarai Kerja Kosong Kerani Seluruh Malaysia

35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga

Assalamualaikum, dalam banyak banyak tips temuduga. Maklumat yang penting yang patut cari ialah soalan temuduga itu sendiri. Kiranya apa yang ditanyakan pada orang yang datang temuduga tu. Kalau anda tahu maklumat ini, boleh kata best sangat lah. Untuk itu, yang terbaik. Cari kawan yang pernah pergi temuduga yang anda plan nak pergi. Tanya dia macam… Read more 35 Malaysian Blogger Kongsi Pengalaman Temuduga

Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Baiklah… Untuk sebelum ni. saya ada kongsikan soalan soalan lazim bila anda datang temuduga. Memang bagus anda praktis soalan soalan yang macam ni. Ibarat macam sudah menjadi soalan bocor kan. Tapi itu soalan yang lebih bersifat general. Sekarang, post yang ini. saya nak kongsikan soalan khas yang akan ditanya andai kata anda ni masih lagi… Read more Contoh Soalan Temuduga Untuk Fresh Graduate

Contoh Soalan Temuduga Yang Di jawab Dengan SALAH

Salam. Benda ni pernah terjadi pada saya. Masa tu saya pergi temuduga untuk TNB. Sekarang 2017. Rasanya, benda ni jadi dalam tahun 2013 atau 2014. Si Penemuduga ni tanya…. OK macam ni. sekarang ni, awak kerja dalam industri semicon. Kerja awak dalam aircon. Awak pakai pakaian bersih. Tiada habuk. Banding dengan jawatan technician TNB yang… Read more Contoh Soalan Temuduga Yang Di jawab Dengan SALAH

Cara Menjawab Soalan Temuduga

Apakah cara yang paling senang untuk jawab? Jawapannya ialah….anda kena praktis.. kalau tak praktis, memang bila tengah temuduga tu. anda akan jadi blur. Itu sebab, dalam siri panduan lengkap temuduga saya. Saya ada bagi tahu, peruntukan sekurang kurangnya 3 hari untuk praktis berdialog. Kena praktis. Kalau tak praktis, masakan boleh anda harungi nya dengan baik…… Read more Cara Menjawab Soalan Temuduga