Cara Daftar Dengan MauKerja!! MUSUH Baru Jobstreet

Salam. Seperti yang kita sedia maklum. Jobstreet adalah tempat mencari kerja yang paling ramai orang guna di Malaysia. [Saya tiada statistik, tapi saya yakin jobstreet paling ramai]. Untuk skop bidang kerjaya swasta lah. Untuk Kerajaan, anda kena rujuk SPA lah macam biasa. Tapi ada yang baru… MEET MAUKERJA… MauKerja baru lagi beberapa tahun ni beroperasi.… Read more Cara Daftar Dengan MauKerja!! MUSUH Baru Jobstreet

Jobstreet VS Maukerja VS JobsMalaysia

Jobstreet memang sudah beroperasi sejak 1997 lagi. Dan sehingga sekarang ni, ada dekat 800 orang yang berkhidmat untuk mengembangkan Jobstreet yang ada sekarang. Bukan setakat Malaysia, malah di negara negara lain juga seperti Vietnam, Singapore tu pasti lah, Indonesia dan filipina juga. Dalam tahun 2014. Jobstreet juga da bekerjasama dengan syarikat cari kerja Australia juga.… Read more Jobstreet VS Maukerja VS JobsMalaysia

Panduan Daftar/Isi Borang JobsMalaysia

Dalam post yang lepas, saya ada kongsikan cara untuk aktif dan update maklumat anda di Jobstreet. Juga dengan beberapa feature feature menarik yang jobstreet sendiri telah sediakan. Tapi kali ini, saya cuba untuk berkongsi dengan lagi satu pelopor website kerjaya negara, iaitu JobsMalaysia. How Good Lah Sangat JobsMalaysia ni? Bagi saya, dari segi design dan… Read more Panduan Daftar/Isi Borang JobsMalaysia

Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Contoh Ayat Temuduga Yang Lebih Baik Salam, sebelum ini saya ada kongsikan contoh ayat temuduga yang saya biasa gunakan di artikel, cara perkenalkan diri. Pengetahuan yang saya dapat di artikel itu adalah lebih kepada pengalaman saya sendiri. Kira nya, saya fikir sendiri tanpa rujuk pada apa apa yang lebih berpengetahuan. Tapi untuk artikel ini, saya… Read more Contoh Perkenalkan Diri Dalam Bahasa Inggeris [Tips Temuduga]

Cara Menyimpan Duit

Sebelum ni saya ada share, cara untuk menyimpan duit untuk duit yang kecil. Tak payah baca artikel itu sekarang, sebab tips saya mudah sahaja. Kalau dah meamng gaji kecil, duit bulanan anda nak dapat itu kecil, tak banyak. Buat susah susah lagi nak simpan. Jadi lebih baik usaha untuk banyakkan nya Untuk yang kes sekarang… Read more Cara Menyimpan Duit