Selamat Datang

Saya sediakan blog ni untuk berkongsi pengalaman saya mencari kerja dan pengurusan kewangan.

Assalamualaikum.. Nama saya Syed Shaff, dalam page ini saya akan kenalkan pada anda bahagian mana yang patut anda baca dahulu mengikut turutan supaya anda tak rasa overload sangat dengan segala info yang nampak macam berselerak dalam blog ni.

Directly, untuk faham perkongsian cara cari kerja yang saya cuba sampaikan ialah anda kena faham akan 6 peringkat yang saya rankumkan menjadi Panduan Lengkap Temuduga. Panduan 6 peringkat ini saya ada highlightkan pointnya di bawah, tujuan nya untuk cover kesemua point atau situasi yang mesti anda tahu supaya dapat kerja, saya bukan cover temuduga sahaja, tapi cara buat resume, cara follow up, cara deal gaji, cara cari kerja yang paling mujarab, dan macam macam lagi. Anda kena luang masa lama sikit untuk faham kesemuanya…

Anda boleh terus klik button Panduan Lengkap Temuduga di bawah..

Panduan Lengkap Temuduga

Siri panduan ini memang saya buat khas untuk all in one apa yang anda perlu faham tentang temuduga.

Nak Baca

Cara Kenalkan Diri

Artikel ini adalah antara yang paling popular di blog saya. Cara untuk kenalkan diri semasa temuduga

Nak Baca

Untuk artikel cara kenalkan diri atas ni mungkin tak ambil masa yang lama. Rasanya dalam 10 minit dah boleh faham sikit sikit bagaimana saya susun dan get ready ayat untuk reply Penemuduga nanti…tinggal nak practise sahaja…

Cuma, yang masalah sikit ialah Panduan Lengkap Temuduga tu. Total masa untuk anda luangkan memang agak lama sikit. Itu sebab saya pecahkan kepada 6 peringkat..

Saya Boleh Ingatkan !!!

Korang boleh beralih kepada panduan lengkap temuduga ni sekarang. Tapi sebelum tu, memandangkan apa yang saya nak kongsikan dalam 6 peringkat ni panjang. Saya ada setup kan satu email reminder untuk korang semua. Email peringkatan ni akan ingatkan apa yang korang patut fikir dan buat. Dan juga saya akan bagi semangat sikit untuk korang rajin kan diri buat resume. Sebab saya tahu, ramai yang berat betul nak siapkan.

Baiklah, itu sahaja. Boleh mula beralih kepada lesson kita yang pertama. PENGENALAN PANDUAN LENGKAP TEMUDUGA