Kesalahan Saya Masa Cari Tempat Praktikal

Posted on by

Ingat lagi, masa tu dalam ofis kat UMP, University Malaysia Pahang lah ni. Biasa lah, masa tu semua student agak kelam kabut untuk cari tempat praktikal. Dan antara ramai ramai tu, saya lah orangnnya. Staff bahagian HR ada cakap kat saya, “ kat ipoh tak ada kilang besar sangat “ Dengan hati yang lurus bendul. Saya percaya…

Berapa Gaji Yang At Least Sepatutnya U Cari?

Posted on by

Cewwah cakap u u pulak ya. So berapa lah gaji yang patut anda dapatkan sebulan?  RM 1000 follow pada gaji minimum kerajaan? Cukup ke tak seribu ringgit tu? Jawapannya.. Tuhan kan maha adil, kalau gaji anda sikit bermaksud keperluan anda pun sikit. Pernah dengar tak ada orang cakap, Orang yang gaji banyak ni, nak bayar…