Home » Tips Cari Kerja

Cara Hadapi Masalah Dengan Gaji Yang Rendah…

Saya baru perasan, dah berapa banyak dah post article saya buat, tapi satu pun tak bagi salah. Adui. Maaf ya. Lepas ni, insyaAllah setiap kali mula post, saya akan mulakan Salam, harap lebih mudah untuk saya berpatah dua…

Read More »

Cara Saya Nilai Company tu Best Kerja

Setiap company tu ada bedanya tau. Bergantung dengan jenis product. Bidangnya juga. So setiap sektor dan jenis perniagaan kilang yang anda kerja, mahupun syarikat akan ada punya benefit yang sesuai dan bertepatan dengan keperluan anda sebagai pekerja. Macam…

Read More »

Sedih bila teammate dapat kerja lain?

Dulu saya macam tu juga. Rasa terkilan sebab kawan kawan sekerja dapat tempat lain. Tapi bila dah lama lama, sebenarnya apa yang saya rasa sedih tu tak perlu pun. Buat apa nak sedih…Buat apa apa nak ingat ingat kawan kawan…

Read More »

Cara Dapat Kerja Kosong Kerajaan – 3 Sumber Utama!!

Siapalah tak nak kerja dengan Kerajaan!! Kerja dengan jabatan kerajaan ni memang banyak kelebihannya. Nak buat pinjaman senang, kalau KWSP tak nak boleh keluarkan, dan jadikan untuk package ambil pencen. Tentang increment gaji pula, setiap tahun kenaikan bukan satu masalah….

Read More »